21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHidratarea tenului în sezonul rece

Hidratarea tenului în sezonul rece

În sezonul rece tenul îngheaţă foarte des, iar pielea suferă mici răni care nu sunt vizibile cu ochiul liber, de aceea cremele hidratante trebuie utilizate mai des decât de obicei.

Despre importanţa apei pentru întregul organism s-a scris foarte mult. Unul dintre aspectele cele mai supărătoare din punct de vedere estetic, urmare a unei cantităţi scăzute de lichide în organism, este aspectul tenului.
Acest lucru se simte atunci când vi se usucă pielea, senzaţie foarte des întâlnită în sezonul de iarnă, când ninge sau bate vântul. Tenul se usucă în profunzime, iar simptomele deshidratării se acutizează. Toate tipurile de ten vor avea probleme dacă hidratarea nu este suficientă, pentru că în absenţa apei nu numai funcţiile vitale ale tenului vor avea de suferit, ci întregul organism. Vă daţi seama că tenul dumneavoastră este deshidratat atunci când devine mai aspru sau când aveţi senzaţia că pielea „vă ţine“. Este o stare de disconfort şi în astfel de situaţii trebuie luate măsuri imediat.
O cremă hidratantă trebuie să conţină cel puţin cincisprezece la sută oxigen. Imediat după aplicarea unor astfel de creme pielea devine mai catifelată, se întinde mai uşor. Epiderma deshidratată absoarbe foarte uşor crema, iar senzaţia se menţine mai mult timp decât în alte perioade din an. Hidratată din plin, pielea capătă supleţea şi strălucirea specifice unui ten sănătos.

Alte metode de hidratare

Doamnele care sunt împotriva cremelor pot adopta metoda produselor naturiste. Un remediu simplu şi la îndemâna oricui este prepararea unei măşti dintr-o linguriţă de miere şi una de iaurt. Amestecul trebuie menţinut pe piele zece minute, apoi se curăţă faţa cu un tampon de vată înmuiată în apă caldă. Deoarece zona ochilor este sensibilă, trebuie să beneficieze de o atenţie specială. Uleiul de ricin, alături de cel de nuci sau migdale, este foarte eficient în menţinerea unei epiderme perfecte.
Cremele se aplică de două ori pe zi cel puţin, în timp ce remediile naturiste se aplică o dată pe săptămână.

Tratament contra frigului

Şi pielea corpului este mai sensibilă iarna şi este predispusă la uscare din cauza temperaturilor scăzute. Duşurile trebuie să fie mai scurte, iar temperatura apei, sub 32 de grade Celsius. Este bine să folosiţi un gel de duş în loc de săpun. Evitaţi frecarea energică în timpul spălării cu buretele sau uscarea brutală cu prosopul, deoarece riscaţi ca epiderma să se descuameze.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS