21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Scena naşterii lui Iisus, sculptată
în nisip

Cinci artişti italieni au construit pe o plajă din staţiunea italiană Rimini o reprezentare din nisip a scenei naşterii lui Iisus, informează site-ul 20minutes.fr. Fragila construcţie este făcută din nisip umed şi a fost realizată în totalitate manual, iar după finalizarea ei a fost instalat un cort de peste 300 de metri pătraţi pentru a o proteja de intemperii. Potrivit organizatorilor, o instituţie numită „Academia Nisipului“, a fost nevoie de 1.800 de tone de nisip pentru a recrea în mărime naturală scena naşterii Mântuitorului. Statuile de nisip au fost realizate în cele mai mici detalii, trăsăturile feţelor, la fel ca şi pliurile hainelor, fiind foarte bine conturate. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 6 ianuarie 2008.

Statuia ce veghează oraşul
Rio de Janeiro, în reparaţii

Statuia care păzeşte de la înălţime oraşul Rio de Janeiro a început să-şi arate primele semne de bătrâneţe. Picioarele statuii încep să se deterioreze, iar autorităţile locale au anunţat că vor face o investiţie de aproape un milion de dolari pentru a restaura simbolul oraşului Rio de Janeiro. Lucrările de consolidare vor dura trei luni şi vor începe în luna ianuarie a anului viitor, dar, cu toate acestea, turiştii vor putea admira nestingheriţi statuia ridicată pe muntele Corcovado, unul dintre cele mai vizitate locuri din lume, care „întâmpină“ anual aproximativ 1,8 milioane de persoane. Au trecut deja zece ani de la ultima restaurare a monumentului, însă colosul înalt de 38 de metri a căzut „victima“ infiltraţiilor de apă, care provoacă în prezent căderi de pietre pe platforma destinată vizitatorilor.

Zăpadă pe Turnul Eiffel

Turiştii dornici să viziteze Turnul Eiffel în următoarea perioadă vor fi nevoiţi să se echipeze de iarnă, pentru că timp de mai bine de o lună turnul va fi acoperit de zăpadă, informează site-ul 20minutes.fr. Societatea care are în îngrijire monumentul a anunţat că la primul etaj al turnului va ninge cu zăpadă artificială, cu ocazia unei expoziţii cu tema „Întâlnire la poli“, care se va desfăşura în perioada 19 decembrie – 31 ianuarie. Culoarul exterior al primului etaj va fi acoperit cu un strat de zăpadă artificială de aproximativ 30 de centimetri, iar vizitatorii care vor fi luaţi prin surprindere de ninsoare vor putea închiria o pereche de tălpi speciale pentru mers pe zăpadă pentru a urca mai uşor. În cadrul evenimentului, vizitatorii vor mai putea admira o expoziţie fotografică înfăţişând imagini din Antarctica şi de la Cercul Polar şi se vor putea delecta cu o băutură servită la un bar polar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU