17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRitual nordic de înfrumuseţare

Ritual nordic de înfrumuseţare

Femeile din ţările nordice sunt recunoscute în întreaga lume pentru silueta zveltă şi pielea fermă, iar frumuseţea lor are un secret bine păstrat de-a lungul timpului.
Acest secret, descoperit şi adoptat de tot mai multe centre de înfrumuseţare, se bazează pe ideea alternării căldurii cu frigul. Dacă ţineţi la silueta dumneavoastră şi vreţi să vă menţineţi mereu tânără, lăsaţi-vă cu încredere pe mâna specialiştilor din aşa-numitele „saloane spa nordice“ sau utilizaţi metoda acestora chiar acasă la dumneavoastră.
Tehnica de înfrumuseţare aplicată în spa-urile de acest fel constă în patru etape. Prima fază presupune creşterea temperaturii corpului, ceea ce se realizează pe parcursul a zece minute petrecute într-o saună sau într-o baie turcească. După încheierea primei etape, corpul trebuie supus unui şoc termic, efect ce se obţine dacă imediat după ce ieşiţi din saună vă cufundaţi în piscină sau într-o cadă cu apă rece.
În ţările de unde provine această tradiţie de înfrumuseţare, femeile au curajul ca imediat după ce ies din saună să plonjeze într-un râu, în mare sau chiar să îşi maseze corpul cu zăpadă. După acest tratament dur aplicat corpului, aveţi dreptul la un sfert de oră de relaxare: aceasta este etapa numărul trei a ritualului. În faza finală a „experimentului“ vă cufundaţi din nou în apă, de data aceasta la o temperatură potrivită, de preferat într-un jacuzzi sau într-o cadă specială de hidromasaj.

Binefacerile tehnicii

În primul rând, metoda de înfrumuseţare a femeilor nordice face minuni pentru circulaţia sanguină. Expunerea alternativă a corpului la temperaturi înalte şi scăzute acţionează ca un antidot pentru oboseală şi stres, conferindu-vă la final o stare de bine. În plus, toxinele sunt eliminate din organism, iar pielea este curăţată de impurităţi. Deşi pare un tratament destul de dur, „jocul“ merită efortul făcut şi garantăm că nu veţi regreta această experienţă tonifiantă şi revitalizantă.
Prima dată când încercaţi acest tratament, şedinţa de expunere la căldură nu trebuie să depăşească zece minute, dar trebuie să ieşiţi imediat din saună la primul semn de disconfort pe care îl simţiţi la căldură. În prima şedinţă de înfrumuseţare, două expuneri succesive cald-rece sunt suficiente pentru a vă obişnui corpul cu variaţia de temperatură.  Analizaţi cu atenţie reacţia corpului dumneavoastră: dacă pielea de pe coapse, de pe piept sau de pe abdomen capătă un aspect de marmură, este indicat să scurtaţi şedinţa de înfrumuseţare, pentru că acestea sunt semne de congestie a vaselor de sânge.

Tratament nordic
la domiciliu

Dacă nu aveţi timp să mergeţi la un centru de înfrumuseţare sau dacă astfel de tratamente  nu se practică în oraş, puteţi beneficia de efectele acestei tradiţii nordice chiar la dumneavoastră acasă. Ideea este acceaşi, alternarea bruscă a temperaturilor înalte cu cele scăzute. Umpleţi cada cu apă fierbinte şi staţi acolo timp de zece minute, apoi încheiaţi ritualul de înfrumuseţare cu un duş cu apă rece şi veţi constata că pielea îşi va recăpăta netezimea şi fermitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII