21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinExtensii de păr pentru coafuri speciale

Extensii de păr pentru coafuri speciale

Poate aţi văzut prin reviste diverse coafuri sofisticate, dar aveţi părul scurt şi nu vi le puteţi face. Soluţia acestei probleme este aplicarea unor extensii, care nu sunt dureroase şi nici nu afectează firul de păr.

Extensiile de păr se aplică numai la salon, urmărind indicaţiile stilistelor cu care lucraţi de obicei. Lungimea nu contează, deoarece clientele pot comanda orice dimensiune, lăţime şi culoare. „În general, sunt recomandate persoanelor care doresc să aibă părul lung, care îl au fin sau foarte rar. Dau un plus de volum şi lungimea permite mai multe tipuri de coafare a părului. Clientele trebuie să ştie că aceste extensii sunt făcute din păr natural şi pot fi supuse oricăror reacţii chimice“, a explicat Ionela Lungu, hair-stylist.
Aplicarea durează cam două ore şi clienta nu simte nici o durere. Decât în prima seară se va simţi o stare de disconfort pentru că este o greutate în plus. Extensiile se aplică în funcţie de tipul de păr: pot fi mai late sau mai înguste, drepte sau ondulate, se pot coafa oricum, iar riscurile sunt minime. „Se mai rup câteva fire de păr la aplicare, dar nu este nimic grav“, a adăugat Ionela Lungu.
Pot apela la aceste extensii doamnele care, deşi doresc altă culoare a părului, nu vor să se vopsească. În acest caz se pot comanda extensii mai înguste, care se vor aplica sub forma unor şuviţe sau meşe. Tehnica extensiilor de păr prin aplicarea şuviţelor este populară de foarte mult timp. Reprezintă o bandă simplă de şuviţe care se aplică pe cap cu ajutorul unui ac şi al unui fir special. Aceasta este o tehnică semipermanentă; este important ca părul să nu se încurce şi să nu îşi piardă culoarea.

Cum se aplică extensiile de păr

Pentru început se spală părul cu un şampon neutralizant, după care se aplică o mască adaptată firului de păr. Se usucă părul. „Aplicarea începe de la ceafă către frunte, depinde însă de zonele în care clientele doresc să fixeze aceste extensii. Cele cu cheratină se pun cu un aparat special, care nu afectează firul de păr. Nu este recomandat ca aceste extensii să fie purtate mai mult de cinci sau şase luni, dar lumea nu trebuie să fie foarte reticentă în privinţa lor pentru că se pot vopsi, spăla sau pieptăna normal“, a concluzionat hair-stylistul.
Aceste extensii trebuie îngrijite după aplicarea lor: se piaptănă cu o perie din păr natural şi se folosesc multe produse pentru hidratare. „Seara, la culcare, este recomandată împletirea părului şi se mai poate pune o bonetă pentru a nu se încurca firele de păr, iar dimineaţa, nu trebuie să tragem foarte tare cu peria“, a specificat Ionela Lungu.
Atunci când v-aţi săturat de părul lung, extensiile se dau jos cu un gel special şi cu un cleşte, iar operaţia nu este deloc dureroasă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU