21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Colţul gospodinei

Apropierea Sărbătorilor de iarnă înseamnă pentru gospodine etalarea cunoştinţelor de bucătărese iscusite în arta preparării prăjiturilor. Şi pentru că, de multe ori, în locul unui cozonac şi-ar putea face loc un sufleu, câteva sfaturi ale bunicii în privinţa pregătirii acestor reţete ar fi oricând binevenite.

– Coapte în cuptor, la fel ca şi cozonacii, sufleurile – cu legume sau fructe – se compun dintr-un sos sau piure, în care se amestecă albuşuri de ou, bătute spumă.

– Aromele se pun în sufleuri înainte de adăugarea spumei de albuş.

– Ouăle folosite trebuie să aibă temperatura camerei.

– Albuşul nu trebuie să conţină nici o urmă de gălbenuş, pentru că nu se mai bate.

– Furculiţele, lingurile sau instrumentele de amestecat trebuie să fie perfect uscate şi fără urme de grăsime.

– Dacă din greşeală pică puţin gălbenuş în albuş, acesta poate fi scos cu o jumătate de coajă de ou.

– Cea mai reuşită spumă de albuş se obţine dacă în locul robotului de bucătărie folosim telul.

– Albuşul trebuie bătut numai până când se formează primii stropi tari. El trebuie să rămână ferm când scoatem telul.

– Spuma de albuş bătută prea mult se înmoaie şi sufleul răsuflă şi cade.

– Sufleul se coace uniform dacă se bagă în cuptor pe o tăblă de metal fierbinte.

– Nu deschideţi prea des uşa cuptorului, fiindcă sufleul se lasă.

– Un sufleu reuşit e păstos la mijloc şi copt în exterior.

– Sufleul trebuie servit imediat ce e scos din cuptor, înainte să se lase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS