Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Twendy-One, ajutor robotizat pentru bătrâni

Inventatorii japonezi au creat un robot care ajută oamenii să se ridice din pat, face conversaţie şi chiar prepară şi serveşte micul dejun, informează Reuters. Roboţelul botezat Twendy-One este urmaşul perfecţionat al altui robot cu caracteristici umane, are un metru şi jumătate, cântăreşte 111 kilograme, este „dotat“ cu degete şi are suficientă putere cât să ajute un om să se ridice din pat şi îl poate susţine să stea în picioare. Robotul poate apuca o bucată de pâine fără să o rupă şi poate aduce micul dejun la pat, dacă este nevoie. În timpul prezentării, Twendy-One şi-a demonstrat aptitudinile, punând o felie de pâine prăjită pe o farfurie şi aducând o sticlă de ketchup din frigider, dar asta nu înainte de a ura asistenţei „bună dimineaţa“ şi „poftă bună“. Shigeki Sugano, iniţiatorul proiectului Twendy-One, spune că un robot de acest gen poate participa activ la îngrijirea bătrânilor, dar poate „lucra“ foarte bine şi într-un birou.

A furat o prăjitură pentru a se întoarce în închisoare

Un infractor din Rusia a atacat o femeie şi i-a furat acesteia din mână prăjitura, după care şi-a rugat victima să cheme poliţia pentru că el voia să ajungă înapoi în închisoare, informează Reuters. Poliţia din Moscova a declarat că în momentul în care poliţiştii au ajuns la faţa locului, atacatorul le-a spus că nu voia altceva decât să fie trimis înapoi în închisoare. Bărbatul a fost arestat, iar după ce i
s-au verificat actele, poliţiştii au constatat că hoţul tocmai fusese eliberat după o detenţie de 12 ani, acesta fiind probabil motivul pentru care ţinea cu tot dinadinsul să ajungă înapoi în închisoare. Se pare că dorinţa i se va îndeplini, pentru că pentru fapta sa poate fi condamnat la trei ani de detenţie.

Keira Knightley, speriată de evenimentele mondene

Keira Knightley se teme să nu se facă de râs la evenimentele mondene, astfel deseori se gândeşte să nu participe la petrecerile organizate la Hollywood. După cum informează site-ul pr-inside.com, actriţa britanică, de 22 de ani, susţine că nu suportă ideea că trebuie să se aranjeze pentru fiecare apariţie pe covorul roşu şi mărturiseşte că îi este teamă să fie criticată pentru ţinuta pe care o adoptă. „Mi se pare o experienţă traumatizantă. Oricui îi place să se aranjeze pentru o petrecere, chiar şi mie, dar sunt terifiată de ideea asta. Mă stresez atât de mult când vine vorba să îmi fac apariţia pe covorul roşu încât uneori îmi vine să nu mă mai duc niciunde. Şi cu toate astea, când ajung în mijlocul mulţimii, mă simt neaşteptat de bine, de fiecare dată“, a mărturisit Keira Knightley.
 

Exit mobile version