Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Oraş-fantomă vândut pe eBay

Un italian a devenit fericitul proprietar al unui orăşel-fantomă din Texas. După cum informează Tgcom.it, localitatea Albert a fost scoasă la mezat pe celebrul site eBay, italianul plătind nu mai puţin de trei milioane de dolari. Oraşul Albert se află la 100 km de San Antonio, iar printre clădirile sale, în care de ani buni nu mai locuieşte nimeni, sunt şi o pistă de patinaj, un garaj pentru tractoare şi o sală de dans. Vânzătorul, Bobby Cave, un agent imobiliar de 47 de ani, a declarat că a achiziţionat terenul în urmă cu trei ani şi jumătate. Înainte de a confirma tranzacţia, americanul trebuie să verifice identitatea ofertantului. Oraşul este locuit doar la sfârşitul săptămânii, când Cave şi un custode sosesc aici pentru a verifica zona. Iniţial, Cave a dorit să transforme orăşelul într-un loc de vacanţă unde să se reunească familiile şi prietenii, apoi însă el a demarat alte proiecte.

Li s-a „interzis“ să moară

Locuitorii din sătucul francez Cugnaux nu mai au voie să moară din cauza faptului că în cimitir nu mai sunt gropi disponibile. După cum informează Yahoo.it, primarul şi-a rugat consătenii care nu dispun deja de o groapă să meargă să moară în alte părţi. Cei care încalcă noile prevederi riscă sancţiuni drastice. Edilul-şef a cerut deja extinderea unuia dintre cele două cimitire, însă acest lucru nu va fi suficient. Singurul teren disponibil pentru un al treilea cimitir se află în apropierea unei cazărmi, unde însă este interzisă construirea.

Record într-o bulă de săpun

Britanicul Sam Heath a reuşit să intre în Cartea Recordurilor într-un mod cu totul inedit. După cum informează Libero.it, folosindu-se doar de apă şi săpun, Heat a reuşit să impresioneze asistenţa graţie unui experiment de zile mari, desfăşurat la Muzeul de Ştiinţă din Londra. Inventatorul a reuşit să cuprindă 50 de şcolari într-o bulă de săpun, înaltă de un metru şi jumătate şi lată de trei metri şi jumătate. „Sam Sam the Bubble Man“, cum este cunoscut britanicul, nu se află la prima încercare de acest gen. În 2006, el nu a reuşit să „închidă“ decât 19 elevi într-o bulă de săpun.

Patru accidente în două ore

Un şofer octogenar din Augsburg, Germania, a reuşit „performanţa“ de a provoca nu mai puţin de patru accidente în interval de doar două ore. Totul a început după ce bărbatul nu a respectat culoarea roşie de la semafor şi a intrat în coliziune cu alt autoturism. Un sfert de oră mai târziu, când a vrut să meargă la poliţie să reclame accidentul, bătrânul a lovit o maşină parcată în faţa sediului secţiei. După trei sferturi de oră, octogenarul a mai lovit o maşină, după ce şoferul acesteia l-a lăsat să treacă primul pe o stradă îngustă. Seria accidentelor a culminat o jumătate de oră mai târziu, când bărbatul a intrat în coliziune cu alt autoturism, după ce a pierdut controlul volanului şi a ajuns pe contrasens.
 

Charlize Theron – rivala lui Bush

Frumoasa actriţă de origine sud-africană Charlize Theron s-a alăturat colegilor săi de la Hollywood care critică politica dusă de Statele Unite ale Americii în Irak. După cum informează Libero.it, vedeta a mărturisit recent că, după rolul din pelicula „In the Valley of Elah“, a aflat mai multe despre situaţia din Orientul Mijlociu. „Cred cu tărie că preşedintele nostru trebuie să fie mult mai responsabil. Când ne uităm la ştiri, îi vedem pe politicieni îmbrăcaţi în costume scumpe şi stând în birouri cu aer condiţionat, spunându-ne ce mai fac băieţii noştri în Irak. Mi se pare incorect“, a declarat actriţa. Charlize a ţinut să precizeze că nu are de gând să influenţeze opinia publică prin declaraţiile sale.

Paul McCartney, din nou amorezat

Sir Paul McCartney pare să fi depăşit dificilele momente provocate de despărţirea de Heather Mills. După cum informează Libero.it, starul britanic a fost surprins recent în timp ce lua o cină romantică în compania actriţei Rosanna Arquette. Potrivit martorilor, cei doi s-au îmbrăţişat şi sărutat, nepăsători de lumea din jur. „S-au comportat ca doi adolescenţi la prima întâlnire. Gesturile şi privirile lor spuneau totul şi nu-şi puteau lua mâinile unul de pe celălalt“, a povestit un martor. Din câte se pare, cei doi amorezi s-au cunoscut la o petrecere care a avut loc în New York în luna iunie, însă de atunci ei nu au mai fost văzuţi împreună.  

Exit mobile version