16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNu doar apă şi săpun

Nu doar apă şi săpun

Spălatul feţei este gestul cel mai spontan şi mai natural pe care îl facem dimineaţa şi, dacă este făcut corect, efectele se văd până seara. Pentru a transforma curăţarea feţei într-un adevărat tratament, există câteva mici reguli pe care orice persoană trebuie să le respecte.

Multe persoane cred că pielea grasă are nevoie de o curăţare frecventă şi energică, idee greşită pentru că, de fapt, este nevoie de a purifica şi de a calma pielea cu un produs delicat. În caz contrar, nu se face altceva decât să se suprastimuleze glandele sebacee. Doamnele cu tenul gras trebuie să-şi cureţe faţa de două ori pe zi cu un săpun specific şi să folosească un tonic astringent. Dacă produsele pe care le folosiţi conţin acid salicilic, nu le aplicaţi în jurul ochilor pentru că s-ar putea să provoace iritaţii. Atunci când vă spălaţi nu folosiţi niciodată apă rece.

Doamnele care au un ten ce se irită foarte uşor au nevoie de un săpun cu acţiune decongestionantă. Această problemă este provocată de vasele subţiri de sâge care tind să rămână dilatate şi deci mereu vizibile, mai ales în zona obrajilor. Pentru a nu accentua roşirea, produsul pentru curăţat trebuie aplicat pe faţă prin masare delicată realizată cu vârfurile degetelor. În locul unui tonic, vaporizaţi pe faţă apă termală, care conţine săruri minerale ce calmează iritaţiile, îmbunătăţeşte şi stimulează circulaţia sângelui şi apără pielea.

Evitaţi apa de la robinet în cazul tenului sensibil

Dacă pielea dumneavoastră este sensibilă şi tinde să se deshidrateze cu uşurinţă, nu folosiţi produse de curăţat care se îndepărtează cu apă. În oraş, apa de la robinet este bogată în calcar şi are o acţiune iritantă asupra pielii, mai ales dacă intră în contact cu un săpun cu PH alcalin. Consecinţa este aceea că pielea se usucă şi mai mult. Nu folosiţi discuri de bumbac atunci când aplicaţi un lapte demachiant, deoarece aţi putea distruge stratul subţire care protejează pielea. Cel mai bine este să aplicaţi demachiantul cu degetele. Dacă nu folosiţi pudră şi fond de ten, în locul laptelui demachiant puteţi utiliza doar apă demachiantă, care are o acţiune mai delicată şi este ideală pentru pielea sensibilă, precum şi pentru demachierea ochilor.

Gelul ideal pentru doamnele cu tenul gras în zona T

Pentru persoanele la care zona T (frunte, nas şi bărbie) devine repede lucioasă, pentru curăţare este indicată folosirea unui gel. Se masează cu vârful degetelor şi se insistă în special asupra zonelor ce devin repede grase. După câteva minute spălaţi-vă cu grijă. Ca tonic, puteţi folosi apă de trandafiri. Argila albă reechilibrează producerea de sebum şi oferă pielii toate mineralele de care are nevoie. Amestecaţi o linguriţă de argilă albă cu un pic de apă şi apoi întindeţi în zona T, după care lăsaţi să se usuce. După 15 minute, curăţaţi-vă faţa cu apă.

Doamnele care se machiază în fiecare zi, utilizând fond de ten, ruj şi rimel, trebuie să folosească un demachiant specific pentru ochi şi buze. În general, este vorba despre produse uleioase, doarece pigmenţii coloraţi se elimină mai bine folosind substanţe grase. După ce aţi curăţat ochii şi buzele, puteţi trece la eliminarea reziduurilor de fond de ten. Masaţi tenul cu lapte sau cu cremă demachiantă cel puţin cinci minute. Produsul trebuie distribuit pe toată faţa, inclusiv pe sprâncene, zone unde praful şi resturile de machiaj se depun cu mare uşurinţă.

După 50 de ani este nevoie de un produs de curăţare cremos

Pielea doamnelor ce au depăşit vârsta de 50 de ani devine opacă din cauza scăderii nivelului de estrogen. Pentru curăţare este nevoie de un produs cremos care trebuie masat pe întreaga faţă, stimulând astfel circulaţia şi ajutând la eliminarea toxinelor. Surplusul se îndepărtează cu ajutorul unui burete umed, iar apoi trebuie în mod obligatoriu să aplicaţi un tonic fără alcool. Seara este indicat să vă curăţaţi faţa cu aproximativ două ore înainte de a vă duce la culcare pentru a oferi pielii timpul necesar să absoarbă substanţele active din crema pentru noapte.

Atât laptele pentru faţă, cât şi tonicul combat efectele trecerii timpului. Tonicul, în mod particular, rămâne pe piele şi are timp să acţioneze. Cel puţin o dată pe săptămână faceţi o baie cu vapori. Este ideală pentru a obţine o curăţare mai profundă a pielii, stimulează circulaţia şi favorizează absorbţia produselor cosmetice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS