17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Maxime… de birou

Dacă până mai ieri circulau prin biroul de la serviciu maxime de genul „Nimeni nu e de neînlocuit“ sau fraze precum „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face“, atunci când farsele colegilor te aveau drept ţintă, acum altele sunt vorbele de duh la modă.

„Cu cât eşti mai puţin important în organigrama firmei, cu atât ţi se va simţi mai mult lipsă dacă nu vii la muncă“, este de părere scriitorul Bill Vaughan, iar un anonim a grăit un adevăr al zilelor noastre:

„A greşi e omeneşte, dar e împotriva politicii firmei“. De la acelaşi anomin vine şi maxima „Regula vestimentară a firmei noastre: întotdeauna acoperă-ţi spatele!“.

Pe de altă parte, „Ştiţi ce înseamnă când aţi venit la biroul unde sunteţi respectat ca om; unde părerea vă este ascultată şi apreciată; unde superiorii vă tratează ca pe nişte egali?“. Răspunsul: „Înseamnă că aţi nimerit în alt birou“.

Iar când problemele de la birou nu vă mai dau pace, gândiţi-vă la spusele lui Malcom Forbes: „Dacă nu ai o slujbă care îţi dă bătăi de cap, atunci nu ai o slujbă“.

În altă ordine de idei, dacă colegul de birou zâmbeşte fără motiv, chiar dacă lucrurile merg prost, trebuie să aveţi în vedere maxima lui Arthur Bloch, care sună cam aşa: „Cel care poate zâmbi când lucrurile merg prost s-a gândit deja la cineva pe care să dea vina“. Aşa că fiţi cu băgare de seamă!

Nu uitaţi de asemenea că „un memoriu este întotdeuna scris nu pentru a-l informa pe cel care îl citeşte, ci pentru a-l proteja pe cel care l-a scris“, consideră, pe bună dreptate, Dean Acheson.

Şi încă o frază bine de ştiut: „Spune-i şefului tot ce crezi despre el şi adevărul te va elibera“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS