22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinProtejaţi-vă mâinile de frig

Protejaţi-vă mâinile de frig

Se spune despre mâini că reprezintă o adevărată carte de vizită. La fel ca oricare parte a corpului, şi ele au nevoie de îngrijire zilnică.

Frigul reprezintă un adevărat inamic pentru piele, iar faţa şi mâinile sunt zonele care au cel mai mult de suferit. Dacă vara principalul obiectiv este acela de a proteja pielea de razele ultraviolete, odată cu venirea anotimpului rece, principalul duşman al mâinilor dumneavoastră îl reprezintă frigul şi vântul. Probabil v-aţi întrebat de ce pielea de pe mâini îmbătrâneşte mult mai repede decât cea de pe faţă sau de pe corp. Ceea ce trebuie să ştiţi este că pielea de pe mâini conţine mai puţină grăsime decât cea din alte zone şi este cea mai expusă la agenţii agresivi, cum ar fi temperaturile scăzute, căldura din interiorul casei, apa, dar şi produsele de curăţat: detergenţi şi alte substanţe utilizate pentru menţinerea curăţeniei în cămin.
Orice doamnă care se respectă are în propria trusă de produse cosmetice cel puţin o loţiune pentru mâini. Acestea au un efect preventiv pentru situaţiile în care pielea dumneavoastră este predispusă să se usuce. Însă, odată ce v-aţi confruntat cu această problemă, este indicat să optaţi pentru o cremă pentru mâini care are efect un timp mai îndelungat. Pentru mâinile cu pielea uscată şi crăpată este bine să alegeţi o cremă bogată în grăsimi şi substanţe nutritive şi vitamine. Dacă aveţi mai mult de 30 de ani, optaţi pentru cremele cu vitamina A, care oferă protecţie antioxidantă, încetineşte procesul de îmbătrânire şi stimulează producerea de colagen.

Măştile de faţă, bune şi pentru mâini

Cel puţin o dată pe săptămână aplicaţi o mască pe mâini. Nu este nevoie să cumpăraţi un produs specific, deoarece măştile pe care le folosiţi pentru faţă se potrivesc perfect şi pentru mâinile dumneavoastră. În cazul în care doriţi să aplicaţi o mască naturală pe care să o preparaţi dumneavoastră, este suficient să amestecaţi o linguriţă de miere cu ulei vegetal şi cu câteva picături de suc de lămâie. Aplicaţi pe mâini produsul obţinut şi masaţi în principal zonele foarte uscate. Lăsaţi masca să acţioneze cel puţin zece minute, după care spălaţi cu apă caldă.
Tot pentru a vă proteja mâinile este recomandat ca înainte de culcare, iarna, să aplicaţi o cremă hidratantă, iar apoi să vă puneţi mănuşi de bumbac pe care să le ţineţi pe parcursul întregii nopţi. Senzaţia nu este foarte plăcută, însă efectele se vor vedea odată cu trecerea timpului.
Pentru eliminarea celulelor moarte faceţi cu regularitate un gomaj. În urma acestei operaţiuni pielea dumneavoastră va putea
respira mai bine şi va putea absorbi cremele aplicate, care vor avea un efect mult mai puternic. Puteţi prepara singură un amestec pentru
realizarea gomajului amestecând sare de mare cu ulei. Nu uitaţi ca după aceea să vă ungeţi mâinile cu o cremă hidratantă.
Cum pentru toate femeile curăţenia casei reprezintă o obsesie, trebuie să evitaţi contactul direct între mâini şi produsele folosite pentru menaj. Folosiţi de fiecare dată mănuşi de plastic pentru a vă proteja pielea de agenţii agresivi conţinuţi de detergenţi. De asemenea, mănuşile, dar de această dată cele de lână, trebuie să fie nelipsite atunci când ieşiţi din casă şi temperaturile sunt scăzute. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS