10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn corp tânăr la orice vârstă

Un corp tânăr la orice vârstă

Pentru a vă menţine frumuseţea şi prospeţimea la orice vârstă, trebuie să acordaţi atenţia necesară micilor semne ale trecerii timpului. Nu aşteptaţi niciodată şi luaţi atitudine încă de la cele mai mici semne de îmbătrânire.

 

Celulita, problema vârstei de 20 de ani

 

La 20 de ani trebuie să fiţi atentă la celulită. Pielea coajă de portocală este o adevărată obsesie pentru tinere. Celulita poate apărea încă din perioada de creştere, de la 13-14 ani. Modificările hormonale tipice ale perioadei adolescenţei provoacă o creştere a reţinerii apei în corp. Apa se infiltrează în ţesuturi şi face ca pielea să capete un aspet de coajă de portocală. Nu trebuie însă să întraţi în panică. La această vârstă, celulita este încă la primul stadiu şi poate fi cu uşurinţă eliminată. Pentru a lupta împotriva celulitei, aplicaţi timp de mai multe luni un gel specific. Întindeţi gelul anticelulitic cu un masaj simplu, folosind mişcări de rotaţie începând de la glezne şi mergând către coapse şi zona inghinală.

Evitaţi ciupiturile, care pot afecta vasele de sânge. Pentru a combate această problemă, eliminaţi din alimentaţia dumneavoastră băuturile gazoase şi alimentele fripte, care nu fac altceva decât să favorizeze apariţia celulitei. Şi jeanşii prea strâmţi, curelele strânse în jurul taliei sau cizmele mulate pe pulpă duc la înrăutăţirea situaţiei deoarece provoacă o încetinire a circulaţiei sângelui.

 

La 30 de ani, vergeturile sunt principalul duşman

 

Şase femei din zece rămân cu vergeturi după o sarcină. În timpul celor nouă luni, se dez-echilibrează raportul între estrogen şi progesteron şi acest lucru face mai puţin compact ţesutul conectiv care susţine pielea. Atunci când burta începe să crească, pielea se întinde, iar straturile cele mai adânci ale ţesutului cutanat se pot crăpa. Vergeturile se pot preveni cu produse care cresc elasticitatea pileii, însă şi prin adoptarea unei diete specifice. Iaurturile, fructele, verdeţurile şi legumele conţin vitamine, săruri minerale şi proteine care stimulează elasticitatea epidermei. Carnea, peştele şi ouăle sunt bogate în lisină, un aminoacid care menţine compactă pielea. Pentru a preveni apariţia vergeturilor, evitaţi dietele drastice şi încercaţi să ţineţi stresul departe de dumneavoastră.

 

La 40 de ani, fiţi atentă la abdomen

 

În jurul vârstei de 40 de ani, burta devine din ce în ce mai pronunţată. Scade nivelul de estrogen, care de la această vârstă începe să se facă simţit. Metabolismul începe să încetinească, se ard din ce în ce mai puţine calorii şi se acumulează din ce în ce mai multă grăsime, mai ales la nivelul abdomenului. Pentru a vă menţine talia de viespe aplicaţi dimineaţa o cremă cu conţinut de cafeină şi alge marine. Seara, în schimb, întindeţi pe abdomen un produs pe bază de elastină şi colagen, care tonifică pielea. La masă, consumaţi în special preparate pe bază de peşte, care conţin acizi Omega 3 şi care reduc grăsimile din sânge, combătând astfel acumularea de celule adipoase.

 

La 50 de ani, rezolvaţi problema sânilor

 

După menopauză, ţesutul care susţine sânii tinde să cedeze. Grăsimea care acoperă sânii, din cauza lipsei de hormoni, se subţiază şi pielea se deshidratează, fiind brăzdată de riduri. Pentru a tonifia ţesuturile, o dată pe săptămână faceţi împachetări cu gheaţă. Menţineţi săculeţii plini cu gheaţă în zona sânilor cel puţin trei minute. Alt tratament pentru revigorarea sânilor este scrubul, ce trebuie făcut de câteva ori pe săptămână. Folosiţi un produs delicat, limpeziţi-vă şi apoi tamponaţi zona cu un produs tonic. Aplicaţi cu regularitate o cremă specială atât pe sâni, cât şi pe decolteu. Nu purtaţi un sutien oarecare. Alegeţi un model care să susţină bine sânii, chiar dacă purtaţi cea mai mică măsură.

 

La 60 de ani, pielea este lăsată

 

Din cauza scăderii lipsei de estrogen, pielea nu mai reuşeşte să menţină apa în profunzime şi de aceea este mai puţin fină şi crăpată. Mecanismul de regenerare a celulelor încetineşte şi se reduce producerea de proteine care formează derma, adică elastina şi colagenul. Zonele cel mai afectate sunt pomeţii şi braţele. Cel puţin o dată pe săptămână masaţi-vă corpul cu o cremă foarte hidratantă.

Nu faceţi băi sau duşuri prea calde. Dacă apa are mai mult de 38 de grade, ţesuturile se relaxează şi mai mult şi situaţia se înrăutăţeşte.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS