22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSecretele unui păr frumos

Secretele unui păr frumos

Se întâmplă frecvent ca doamnele să fie nemulţumite de părul lor. Cele cu părul drept se plâng de lipsa volumului, cele cu părul creţ, în schimb, sunt nemulţumite de firele rebele şi de dificultăţile pe care le întâmpină în momentul pieptănării. Fie că vă încadraţi într-o categorie sau alta, trebuie să ştiţi că există câteva trucuri care să pună capăt războiului pe care îl aveţi zi de zi cu propria podoabă capilară.

 

Părul drept cere o tunsoare în colţ

 

Pentru a da mai mult volum părului fin şi drept, este nevoie de un şampon pentru volum. Cele mai bune produse pentru spălarea părului drept sunt cele pe bază de aminoacizi, care nu îngreunează firul de păr, dar care, în schimb, oferă o mai mare susţinere pentru rădăcini. Cu cât firele de păr sunt mai subţiri, cu atât mai mult se lipesc de pielea capului şi se murdăresc mai repede. Secretul păstrării frumuseţii unui astfel de tip de păr este acela de a-l spăla o dată la două zile. Spălarea zilnică nu este benefică pentru doamnele cu părul subţire şi drept.

În ceea ce priveşte tunsoarea, cea mai potrivită este cea în colţ, lungimea părului fiiind până în dreptul bărbiei. Pe lângă faptul că o astfel de tunsoare este foarte la modă în această perioadă, oferă şi senzaţia de păr mai bogat. În cazul în care doriţi să aveţi părul lung, pentru a oferi senzaţia de volum filaţi zona de deasupra urechilor.

Dacă aveţi părul drept şi vă întrebaţi ce este mai bine să folosiţi atunci când vă pieptănaţi, peria sau pieptenul, trebuie să ştiţi că, în cazul părului scurt sau de lungime medie, orice alegere este bună. În cazul unui păr lung, este indicată folosirea periei, deoarece părul se electrizează mai puţin şi se rup mai puţine fire. Când vă uscaţi părul, nu folosiţi niciodată peria sau pieptenul. Pentru a crea mai mult volum, alegeţi culori mixte, nu foarte stridente. Vopsiţi-vă rădăcinile mai deschis decât restul părului, acest truc făcând ca părul să pară mai umflat. Atunci când vă pieptănaţi, aplicaţi la rădăcini o cantitate mică de spumă de păr pe bază de cheratină, apoi aplicaţi ceară doar pe vârfurile umede, pentru a modela pieptănătura.

 

Părul creţ şi îngrijirea sa

 

Pentru a spăla părul creţ, cea mai bună soluţie o reprezintă folosirea unui şampon bogat în substanţe uleioase.

Cele pe bază de seminţe de in sunt perfecte, deoarece, pe lângă faptul că hidratează părul, îl „îmbracă“ într-o peliculă subţire, care îl face să pară mai puţin rebel. Părul creţ este foarte frumos după două zile de la spălare. Intervalul ideal pentru spălarea unui astfel de păr este o dată la trei – patru zile.

Doamnele cu părul creţ trebuie să se ferească de cărarea pe mijloc. Tunsorile asimetrice şi în degrade sunt ideale pentru acest tip de păr. În ceea ce priveşte instrumentul folosit pentru pieptănare, stiliştii recomandă folosirea periei cu dinţi rari. Momentul uscării este extrem de important pentru aranjarea părului creţ. Este recomandată folosirea difuzorului de sus în jos, începând cu rădăcina şi mergând spre vârfuri. Pentru părul creţ, sunt potrivite culorile uniforme, cu un conţinut bogat de substanţe hidratante, care îl fac să pară mai puţin umflat. Pentru definirea cârlionţilor, puteţi folosi o spumă elasticizantă.

De asemenea, uleiul de păr este un produs perfect pentru părul creţ rebel. După ce aplicaţi uleiul, nu vă pieptănaţi deoarece astfel nu faceţi altceva decât să creşteţi din nou volumul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS