12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBlestemul succesului

Blestemul succesului

Succesul s-a dovedit deseori fatal pentru vedetele din show-bizz. De la Marilyn Monroe şi până la Chris Penn sau Anne Nicole Smith, lista vedetelor „ucise de succes“ este extrem de lungă şi, din păcate, creşte pe zi ce trece.

Lista destinelor tragice din show-bizz începe cu 40 de ani în urmă, când diva Americii, Marilyn Monroe, s-a sinucis într-un moment în care cariera sa se afla la apogeu. La 36 de ani, pe 5 august 1962, actriţa a lăsat în urmă un trecut în care succesul şi cuceririle au fost umbrite de poveştile de amor nefericite, de singurătate şi de depresii. De la moartea lui Marilyn, în peste 40 de ani de istorie de show-bizz, mai multe vedete şi-au întrerupt brusc cariera, părăsind scena într-o manieră violentă, însă voluntară, lăsând în urma lor milioane de fani îndureraţi şi surprinşi de faptul că succesul, banii şi celebritatea fac „casă bună“ cu dorinţa de autodistrugere. Din păcate, aşa s-a întâmplat în cazul unor vedete de calibru, Elvis Presley, Jim Morrison, John Belushi, iar de curând, Chris Penn sau Anne Nicole Smith. Indiferent că e vorba de lumea modei, a muzicii sau a cinematografiei, se pare că succesul are o singură destinaţie: autodistrugerea, iar dorgurile şi alcoolul sunt parteneri fideli de călătorie.

 

Destine tragice

 

Şi dacă până acum „coborârea în Infern“ se petrecea cât de cât târziu, în cazul lui Marilyn, la 36 de ani, al lui Elvis- la 42 de ani, sau John Beluschi- la 33 de ani, vedetele din ziua de azi au accelerat procesul de degradare şi, deşi nu au trecut bine de 20 de ani, sunt deja în pragul prăpastiei. Este suficient să pomenim numele lui Britney Spears, Lindsay Lohan sau Amy Winehouse. Şi dacă actorul Owen Wilson a declarat, pe bună dreptate, că este un om norocos, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, a supravieţuit unei tentative de sinucidere, nu la fel s-a întâmplat în cazul lui Chris Penn, fratele cunoscutului actor Sean. Pe 24 ianuarie 2006, acesta şi-a pierdut viaţa în urma unei supradoze.

De o moarte similară a avut parte şi Anne Nicole Smith, care, la doar 40 de ani, a fost ucisă de un amestec letal de droguri şi tranchilizate, la fel ca idolul său, Marilyn. Tot un cockteil de droguri şi alcool s-a dovedit letal în 1993, când şi-a pierdut viaţa unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai talentaţi actori ai vremii, River Phoenix. După doar un an, unul dintre cei mai iubiţi solişti ai anilor 90, legendarul Kurt Cobain, s-a împuşcat, la doar 27 de ani.

 

Cupluri blestemate

 

În 1997, liderul formaţiei Inxs, Michael Hutchence, a fost spânzurat într-o cameră de hotel. Partenera sa de viaţă, Paula Yates, nu a putut face faţă durerii şi, după doar trei ani, a murit din cauza unei supradoze de heroină. De altfel, cuplurile de vedete blestemate sunt frecvente în showbizz.

Înainte de Michael şi Paula, au fost Jim Morrison, mort la Paris, pe 3 iulie 1971, şi marea sa dragoste, Pamela Courson, care l-a urmat trei ani mai târziu, pe 25 aprilie 1974.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS