17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Ziua Europeană a hranei şi gătitului sănătos

Cu ocazia Zilei Europene a hranei şi gătitului sănătos, bucătari din toată Uniunea Europeană vor demonstra astăzi copiilor cum să gătească şi să mănânce sănătos. Comisia Europeană şi Euro-toques International (Asociaţia Europeană a Bucătarilor) au lansat „Mini-bucătarii europeni“, un site pentru copiii care contribuie la lupta împotriva obezităţii. Copiii pot participa la un concurs de desen pentru un afiş care va fi utilizat în campanie. Site-ul oferă şi un forum cu privire la gătitul şi mâncatul sănătos, pentru părinţi, profesori şi copii. Găsiţi reţete de mâncare sănătoasă şi sfaturi cu privire la gătit, de cei mai buni bucătari din Europa.

Iuliana ROŞCA

 

Băieţel lovit pe trecerea de pietoni

Un băieţel de nouă ani care s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii a fost accidentat miercuri, în comuna Văleni Olt. Florin C., de 26 de ani, din Brebeni, se deplasa la volanul unui Ford Tranzit când i-a apărut în faţă Cosmin Florin B., care, lăsat nesupravegheat, a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În urma impactului, copilul a fost rănit, fiind transportat la Spitalul Caracal, pentru a primi îngrijirile necesare. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Dana MIHĂILĂ

 

Bătrână accidentată de maşină

O bătrână de 80 de ani a ajuns la spital după ce s-a dezechilibrat şi a căzut în faţa unei maşini. Olimpia M., din Piatra-Olt, se deplasa miercuri pe marginea drumului şi, la un moment dat, a căzut în faţa unei Dacii Nova, condusă regulamentar de Dorel N., de 46 de ani, din localitate. Bătrâna s-a lovit de portiera dreapta-spate a maşinii şi a fost transportată la spital, pentru investigaţii şi tratament de specialitate. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Dana MIHĂILĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS