18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎngrijirea tenului pe timpul nopţii

Îngrijirea tenului pe timpul nopţii

Îngrijirea tenului se face în funcţie de activitatea din timpul zilei şi de cantitatea de machiaj aplicată. De asemenea, trebuie să ţinem cont de tipul de ten.

Cremele aplicate seara, înainte de culcare, acţionează în timpul nopţii şi refac epiderma asupra căreia au acţionat factorii externi din timpul zilei. Produsele pe bază de retinol combat ridurile cele mai fine.
Atunci când decideţi să achiziţionaţi o cremă de noapte trebuie să fiţi atente la conţinut. Cosmeticienele recomandă cremele cu ginseng, rozmarin sau lavandă. Dacă nu sunteţi adeptele cremelor din comerţ puteţi să vă preparaţi măştile în casă. Sunt bune cele din ou cu miere: se bate oul şi se adaugă două linguriţe de miere – pentru tenul uscat, iar pentru tenul gras se pun în oul bătut frunze macerate de mentă. Orice mască se menţine pe ten cam 25 sau 30 de minute şi după ce se clăteşte, faţa se tamponează uşor cu un prosop moale.
O dată pe săptămână, înainte de culcare, trebuie să se aplice măşti exfoliante din diverse plante sau minerale, alese împreună cu cosmeticiana dumneavoastră.

Cremele de noapte sunt importante

Părerile în ceea ce priveşte crema de noapte sunt împărţite. Multe femei spun că folosesc cu regularitate şi se declară dependente de acest tip de tratament. Alte femei spun că nu au folosit niciodată şi nu se declară adeptele acestor procedee, considerându-le sofisticate. Oricum ar fi, doamnele trebuie să realizeze că aceste tratamente de seară sunt indicate, pentru că în timpul zilei asupra feţei acţionează foarte mulţi factori externi. După demachiere şi după spălarea feţei se aplică măştile şi cremele care au rol regenerator. Se reface ţesutul pielii şi elasticitatea.
În timpul nopţii, pielea elimină cea mai mare cantitate de apă. În acelaşi timp, tenul poate absorbi cea mai mare cantitate de ingredienţi activi din crema dumneavoastră. Cele mai multe creme de noapte conţin o cantitate sporită de ingredienţi activi care nu sunt asimilaţi în timpul zilei. Aceşti ingredienţi activi sunt vitaminele C şi E sau compuşii din fructe.
Nu trebuie uitat tratamentul pentru pielea din zona ochilor. Această zonă este extrem de sensibilă şi primele riduri apar aici. Cosmeticiana vă poate recomanda cremele hidratante cele mai bune şi tot ea vă poate face din când în când, la salon, tratamentele necesare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS