14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiaj permanent prin tatuaj

Machiaj permanent prin tatuaj

De câte ori nu ne gândim ca seara să uităm de demachiant şi de cremele hidratante, dar acest lucru nu este permis femeilor care doresc un ten luminos şi fără riduri. Soluţia pentru cele comode ar fi tatuarea unui machiaj permanent.

Machiajul tatuat presupune realizarea unor aluniţe, trasarea sprâncenelor, conturul ochilor şi al buzelor, dar şi umplerea de culoare a suprafeţei buzelor.

Acest tatuaj cosmetic este destinat să satisfacă o necesitate, aceea de înfrumuseţare, şi este de două tipuri: permanent şi temporar. „Tatuajul temporar ţine maximum doi ani, în timp ce tatuajul cosmetic permanent durează, în medie, şase sau şapte ani. Acest tip de tatuaj nu este permanent, aşa cum îi spune numele, pentru că depinde de anticorpii persoanei care şi-l face şi pentru că faţa este foarte expusă razelor ultraviolete, dar este şi zona care intră în contact cu foarte multă apă“, a explicat Dan Fotescu, managerul unui salon de tatuaj din Craiova.

Pigmenţii permanenţi sunt disponibili într-o gamă foarte largă de culori.

„Clientele trebuie să ştie că un asemenea machiaj permanent pierde din culoare şi din cauza machiajului adiacent care este aplicat pe ten. Un asemenea machiaj se realizează numai după 25 de ani. Până la această vârstă, faţa este în continuă schimbare“, a explicat managerul salonului de tatuaj.

 

Machiaj de durată, realizat pe timp mai rece

 

„Pentru realizarea sprâncenelor şi buzelor, operatorul de la salonul de tatuaj are nevoie de maximum trei ore în care sunt calculate şi pauzele operatorului şi se ia în considerare şi rezistenţa clientei. Pentru buze este necesară o mai mare concentrare din partea operatorului. Clienta trebuie să vină deja cu un contur făcut de acasă pentru a ne arăta cum doreşte şi atunci operatorul urmează linia deja trasată“, a menţionat Dan Fotescu.

În Craiova nu se realizează încă tatuaj pentru conturul ochilor pentru că este o zonă extrem de sensibilă.

Singurele probleme care pot apărea la un asemenea machiaj sunt alergiile. Managerul de la salonul de tatuaj a declarat că realizarea nu este dureroasă, dar depinde mult şi de rezistenţa persoanei respective. Dan Fotescu a menţionat că riscurile se diminează atât timp cât clienta se duce la un salon autorizat.

Fiecare operator trebuie să dea indicaţiile necesare pentru menţinerea igienei. În general, zona afectată nu trebuie spălată cu apă caldă şi timp de 30 de zile nu trebuie expusă în mod direct razelor ultraviolete. Este preferabil ca asemenea tatuaje să se realizeze în perioadele mai reci, pentru a decurge cât mai normal. „În preţul realizării tatuajului este inclusă şi o cremă cu proprietăţi antibiotice, care vindecă repede zona fără posibilitatea de a se infecta. Clienta foloseşte crema de câte ori este nevoie, dar trebuie să ştie că zona tatuată nu are voie să fie uscată. Vindecarea durează între cinci şi şapte zile“, a mai precizat Dan Fotescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS