15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Primele ambulanţe au ajuns în Vâlcea
VâlceA. Săptămâna trecută au ajuns la Vâlcea primele trei ambulanţe de urgenţă şi resuscitare, din cele 24 care au fost aprobate de Ministerul Sănătăţii pentru judeţul nostru. O maşină a ajuns în municipiul Drăgăşani, una în oraşul Horezu, iar cea de-a treia a rămas la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vâlcea. „Zilele trecute am primit trei maşini de tip A2, care sunt dotate cu aer condiţionat şi GPS. Celelalte ambulanţe promise de minister vor ajunge în judeţ eşalonat. În acest weekend, una dintre cele trei ambulanţe noi a făcut deja prima cursă la Bucureşti“, a declarat medicul Paul Podărelu, directorul medical din cadrul SJA Vâlcea. Parcul auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă are aproape 50 de salvări, însă multe dintre ele erau depăşite, iar acest lucru îngreuna munca medicilor şi a asistenţilor la o urgenţă.
 Iuliana ROŞCA

Pensiune agroalimentară în flăcări
VâlceA. O pensiune agro-turistică situată în localitatea Malaia, judeţul Vâlcea, a ars în noaptea de duminică spre luni. Imobilul aparţinea lui Pavel C., din Malaia. În incendiu au ars mansarda şi acoperişul pensiunii. Nici o persoană nu a fost rănită. Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru“ (ISU) Vâlcea au intervenit cu două autospeciale pentru a stinge focul. „Potrivit primelor estimări, valoarea pagubelor produse de incendiu este de circa 160.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, de aproximativ 200.000 de lei. Cauza izbucnirii incendiului nu se cunoaşte, deocamdată“, a declarat căpitanul Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.
 Alina STATE – FULGER

Şedinţă cu directorii vâlceni
VâlceA. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea organizează mâine, începând cu ora 9.00, la sala mare a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Râmnicu Vâlcea, o şedinţă cu toţi directorii unităţilor şcolare din judeţ. Cu această ocazie vor fi dezbătute mai multe puncte, printre care prezentarea raportului didactic pe anul şcolar 2006 – 2007, planul managerial pe 2006 – 2007, comunicări ale ISJ, prezentarea planului Casei Corpului Didactic, precum şi a statisticii privind cheltuirea fondurilor alocate de guvern. „Pentru judeţul nostru, prin cele patru hotărâri a fost alocată suma de 26.161.000 de lei, din care au fost cheltuiţi 22.052.000 de lei. Zilele trecute, primarul din Băbeni ne-a înştiinţat că va da înapoi toţi banii pentru că nu îi poate cheltui. Suma de două miliarde şi jumătate era destinată pentru construirea unei grădiniţe, însă aceşti bani vor fi redistribuiţi la alte unităţi de învăţământ, pentru că sunt şi primari care au executat lucrări şi nu au mai avut bani să plătească“, a declarat profesorul Gheorghe Ciucă, inspectorul general al ISJ Vâlcea.
 Iuliana ROŞCA

Tânăr în comă în urma unui accident rutier
VâlceA. Un vâlcean de 20 de ani se zbate între viaţă şi moarte după ce maşina pe care o conducea fără permis s-a izbit de un stâlp de beton. Potrivit comisarului Marcel Sărdaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, accidentul a avut loc duminică după-amiază, în localitatea Buneşti. „Ion L., de 20 de ani, a condus autoturismul Renault 18 fără a poseda permis, iar într-o curbă nu a adaptat viteza la condiţiile atmosferice şi la drumul acoperit cu apă şi a pierdut controlul volanului, părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune frontală cu un stâlp din beton de iluminat public“, a relatat comisarul Sărdaru. În urma accidentului, conducătorul auto a fost grav rănit, el fiind transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, iar apoi, la Spitalul „Bagdasar  Arseni“ din Bucureşti. A mai fost rănit şi pasagerul de pe locul din dreapta faţă al autovehiculului, un tânăr de 17 ani. Adolescentul a fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul fractură piramidă nazală şi traumatism cranio-facial minor, fără a rămâne internat. Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.  
Sergiu MIR

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS