11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFriptură de pui la cuptor

Friptură de pui la cuptor

Ingrediente: Un pui de 1 – 1,5 kg, legume: morcov, ardei gras, gogoşar, sare după gust.

 

Mod de preparare: Dacă se frige întreg, puiul se pune într-o tavă potrivită cu mărimea lui (dacă vasul este mai mare, sosul se va arde). Pentru gust şi aromă se aşază în tavă un rând de rondele de zarzavat cu 3-4 linguri de apă şi o linguriţă rasă cu sare, deasupra aşezându-se puiul nesărat, bine uns cu untură sau ulei. Cratiţa se introduce în cuptorul bine încins la început, 30 de minute, până se formează o crustă puţin rumenită, care va împiedica scurgerea sucului din carne. Puiul se stropeşte apoi cu sosul din tavă care îl sărează şi îl rumeneşte frumos fiind colorat cu sucul din morcovi. Apoi focul se reduce la mijlociu sau mic, lăsând puiul să se frigă 1-1 1/2 h, până când se pătrunde bine şi se înmoaie carnea, întorcându-se pe toate părţile şi stropindu-se de fiecare dată cu sos ca să se rumenească uniform.

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Menţiuni: Se serveşte cu mămăliguţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS