14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSe poartă sprâncenele groase

Se poartă sprâncenele groase

 Machiajul din această toamnă se inspiră din look-ul divelor anilor ’60, precum Audrey Hepburn. „Multe dintre starurile de la Hollywood, cum ar fi spre exemplu Nicole Kidman sau Penélope Cruz, au aderat deja la această nouă tendinţă, aceea de a nu mai da o formă excesiv de arcuită sprâncenelor, de a nu le mai subţia şi de a le lăsa să pară cât mai naturale. Deşi s-ar putea crede că această tendinţă înseamnă de fapt acordarea unei atenţii mai mici atunci când vine vorba despre îngrijirea acestei părţi a feţei, situaţia nu este deloc aşa. Chiar dacă sunt lăsate să crească mai mult decât eram obişnuiţi până acum, asta nu înseamnă că trebuie neglijate. Sprâncenele sunt foarte importante deoarece exprimă caracterul şi personalitatea unei femei“, a declarat make-up artistul Daniele Renica, oferindu-le reprezentantelor sexului frumos câteva sfaturi pentru realizarea unor sprâncene perfecte.

Luaţi măsurile

Sprâncenele „pline“ nu înseamnă sprâncene sălbatice, deci nu trebuie să abandonaţi total penseta. Aceasta va trebui folosită însă numai pentru a defini arcul natural şi nu pentru a schimba radical forma sprâncenei. „Înainte să începeţi pensarea este important să definiţi dimensiunile care trebuie să fie în armonie cu toate trăsăturile feţei“, recomandă make-up artistul. Pentru a stabili punctul iniţial al arcului, imaginaţi-vă o linie care porneşte din dreptul nasului către ochi. Pentru a determina lungimea, imaginaţi-vă o linie care porneşte din acelaşi punct şi merge către tâmplă, trecând pe lângă coada ochiului. „Luaţi două creioane pe care le ţineţi unite lângă nas şi le deschideţi în aşa fel încât să formeze un unghi în funcţie de punctele indicate“, a precizat Daniele. Pentru a stabili punctul cel mai înalt al curbei, priviţi fix în oglindă şi imaginaţi-vă o linie care porneşte tot din dreptul nasului şi merge până la sprânceană, trecând exact prin dreptul pupilei.

Folosiţi penseta

După ce aţi luat măsurile, cu ajutorul unui creion alb încercaţi să marcaţi zona în care trebuie îndepărtate firele de păr dezordonate. În acest fel puteţi avea o idee despre rezultatul final. Curbura nu trebuie să fie forţată sau exagerată deoarece astfel se strică echilibrul natural al feţei. Pentru a da un aspect ordonat sprâncenelor fără a le subţia trebuie eliminate toate firele care cresc izolate, atât în partea de sus, cât şi în cea de jos a sprâncenei sau înspre tâmple. Partea din apropierea nasului se lasă naturală şi se smulg doar firele crescute între sprâncene.
„Cea mai bună metodă pentru eliminarea firelor din sprâncene este penseta. Evitaţi benzile cu ceară şi mai ales lama. Nu vă pensaţi niciodată înainte de a vă machia. Cel mai bun moment pentru această operaţiune este seara. Astfel epiderma are timp să-şi revină. Ţineţi pielea întinsă cu degetele şi trageţi un fir o dată, mereu în direcţia de creştere a acestuia deoarece firele tind să crească în direcţia în care au fost smulse. După ce terminaţi nu uitaţi să dezinfectaţi pielea şi penseta cu alcool“, a spus Daniele.

Ajută la corectarea unor mici defecte

Sprâncenele bogate nu numai că sunt la modă, dar ajută şi la minimalizarea câtorva dintre micile defecte ale feţei. Spre exemplu, graţie dimensiunii lor, creează un efect optic care poate da senzaţia de îngustare pentru o frunte prea înaltă sau poate scoate în evidenţă ochii înfundaţi în orbite. „Pentru a face proporţionată o faţă prelungă, sprâncenele trebuie pieptănate în aşa fel încât partea de sus a arcului să fie un pic îndreptată către tâmplă. Dacă faţa este mică şi osoasă, partea centrală a sprâncenei trebuie pieptănată în sus şi se scurtează un pic extremităţile“, a mai spus make-up artistul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS