16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiajul ochilor în zilele de toamnă

Machiajul ochilor în zilele de toamnă

Toamna se schimbă multe lucruri în jurul nostru. Nu numai vremea se modifică, ci şi stilul vestimentar, dar, mai ales, se schimbă nuanţele de machiaj. Şi pentru ca toamna aceasta să nu ia prin surprindere doamnele, specialiştii dau câteva sfaturi cu privire la culorile şi modul de aplicare a machiajului din acest sezon.

În sezonul acesta, doamnele trebuie să aibă un ten luminos, care să contrasteze cu nuanţele de gri de afară. „Înainte de a decide nuanţele trebuie să aplicăm o cremă hidratantă care ajută la întinderea uniformă a fondului de ten. Poate fi crema zilnică. Pentru sezonul rece, crema trebuie să fie un pic mai grasă. Crema nutritivă se foloseşte mai mult seara. Indicat este ca la sfârşitul sezonului estival, tenului să i se aplice un gomaj“, a specificat Alina Cune, make-up artist.
Fondul de ten folosit poate fi cremă sau pudră. Fondul pudră nu scoate în evidenţă luciul specific unui fond de ten normal. Oricum ar fi, fondul se aplică cu o pensulă în direcţia creşterii firului de păr. Specialişti spun că un fond de ten aplicat invers nu face altceva decât să ridice puful de pe faţă şi produce un aspect neplăcut.
După aplicarea fondului de ten se trece la estomparea cearcănelor. „Este bine să se ştie că un machiaj pentru cearcăne nu rezolvă această problemă. Make-up artiştii decât estompează efectele. Dacă se menţin mai mult timp cearcănele este cazul să se consulte un medic. Cauzele apariţiei cearcănelor sunt multiple“, a mai spus Alina Cune. Cearcănele provocate de oboseală se estompează mai bine decât cele provocate de alte boli ale organismului.
Nu trebuie folosit un anticearcăn foarte deschis, comparativ cu fondul de ten. Trebuie să se menţină un echilibru între anticearcăn şi restul produselor folosite la machiaj.

Machiajul ochilor sau arta de a picta

Machiajul ochilor se execută cu o gamă largă de culori, în diverse nuanţe, de la cele mai deschise la cele mai închise. „Se folosesc culori complementare irisului pentru a-l scoate pe acesta în evidenţă. Pentru ochi albaştri se foloseşte auriu, pământiu sau nuanţe de maro, culori care vin în contrast cu nuanţa irisului. Pentru ochii căprui se aplică albastru sau un gri mai deschis, iar pentru ochii verzi merge auriul, galbenul sau kaki. Nuanţele deschise se folosesc în cazul ochilor foarte apropiaţi pentru că se creează senzaţia de luminozitate. Aceste culori deschise se aplică la rădăcina interioară a ochiului. Pentru cele care doresc jocul cu umbrele pentru pleoapa mobilă, culorile se aplică spre colţul extern al ochiului. Aplicarea şi jocul cu umbrele necesită un pic de antrenament. Dar doamnele nu trebuie să se descurajeze dacă nu le iese din prima. Trebuie să mai încerce“, a precizat Alina Cune. Tot ea a adăugat: „Negrul trebuie aplicat cu mare grijă. Nu este o culoare care merge pentru orice iris sau orice tip de ten, iar maro merge cam în orice moment. Verdele nu se potriveşte la toată lumea, în timp ce alb lângă cearcăne nu face altceva decât să accentueze defectul. Pentru scoaterea în evidenţă a ochilor, efecte surprinzătoare are şi fardul de obraz, aplicat cu moderaţie. De exemplu, culoarea piersicii se potriveşte oricărui tip de ten, iar auriul pentru obraz evidenţiază ochii căprui. Un roz pal sau un maroniu pot să aplice doamnele care au ochii albaştrii“.
Într-un machiaj, orice culoare, dacă este aplicată atent, poate crea efecte neaşteptate. Pe o bază de machiaj uniformă, orice culoare are efecte surprinzătoare.
În ceea ce priveşte machiajul pe sub pleoapa inferioară, acesta se face pe aceeaşi paletă de culoare ca şi machiajul de pe pleoapa superioară. Rolul lui este de a contura ochiul. Conturul ochiului se pierde finuţ. Nu trebuie să fie linii foarte bine definite şi nu este aşa de strict ca şi un creion de ochi. Se aplică o nuanţă apropiată pentru umbre.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS