21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinToamna aceasta se poartă brăţări colorate

Toamna aceasta se poartă brăţări colorate

Brăţara este un accesoriu important din ţinuta doamnelor. Alături de alte bijuterii, precum cerceii, lănţişorul sau inelele, brăţările joacă un rol special în ceea ce priveşte înfrumuseţarea persoanelor care le poartă.

Brăţările au apărut cu 5.000 de ani înainte de Hristos, pe meleagurile Egiptului. Pe atunci erau confecţionate din oase, pietre, lemn şi erau folosite în ritualurile religioase. În America Latină, brăţările erau purtate pentru a proteja împotriva răului şi a deochiului. Acum sunt manufacturate din mai toate materialele, sunt pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele. Sunt confecţionate din piele, plastic, lemn sau pietre preţioase, perle, cristal, aur sau argint.
Toamna aceasta se poartă brăţările confecţionate din diferite metale, precum aur, argint, nichel, sau din agat şi cuarţ, dar şi cele din plastic sunt încă în vogă.
Deşi alegerea acestui accesoriu ţine de gustul şi de ţinuta fiecărei persoane, designerii recomandă şi urmărirea tendinţelor din sezonul în curs. Toamna aceasta se poartă culorile vii. „Încheietura mâinii iese mai mult în evidenţă cu ajutorul brăţărilor viu colorate. Se poartă încă în acest sezon verdele, galbenul, dar cel mai mult se caută auriul şi argintiul. Am avut brăţări care combinau aceste nuanţe, dar se poartă şi separat, fie argintiu, fie auriu“, a declarat Roxana Todoran, gestionară la un magazin de bijuterii.
La o brăţară nu contează nu numai materialul din care este făcută, dar şi modul de purtare. Pentru doamnele mai elegante, care poartă mănuşi de seară, brăţara se aplică peste mănuşă şi este mai puţin accesorizată. Se asortează cu cerceii sau cu medalionul.
Cele mai tinere nu sunt obligate să asorteze brăţara cu alt accesoriu. Pot purta chiar mai multe brăţări la o mână sau brăţări pe fiecare mână. „Cele mai căutate de tineret sunt brăţările-spirală sau cele cu mărgele cât mai mari. Din ce în ce mai mari s-au cerut în sezonul acesta. În continuare se caută brăţările late, care să acopere cam toată încheietura mâinii, ca să iasă cât mai mult în evidenţă“, a precizat gestionara magazinului de bijuterii. Se poartă brăţările din mai multe şiraguri şi se pot asorta în acest caz cu mărgele, tot pe şiraguri.

Încercaţi combinaţii îndrăzneţe de culori şi forme

Atracţiile din această toamnă sunt brăţările masive, elastice, sau brăţările ieşite din comun, în combinaţii îndrăzneţe de culori şi forme.
Designerii numesc brăţările-manşetă acele brăţări care stau fixe pe încheietura mâinii. Acestea sunt mai flexibile la asortare.
„Toamna aceasta se poartă strasurile. Impun o ţinută elegantă şi se pot purta mai multe rânduri sau un singur rând pentru o doamnă mai discretă. Un rol important îl au brăţările suprapuse. Brăţările din lemn au imprimeuri florale. Se mai poartă cele în dungi şi buline, dar pentru ţinutele de seară nu trebuie să lipsească brăţările cu pietre colorate. Se poate opta pentru brăţările din plastic, dar specialiştii recomandă ca în aceste cazuri să se renunţe la bijuteriile din aur.
În această toamnă, reprezentantele sexului frumos pot să dea frâu liber imaginaţiei combinând cât mai multe brăţări, coliere extravagante, pietre preţioase şi cercei sofisticaţi. Trebuie să aveţi grijă să purtaţi bijuteriile conform stilului dumneavoastră, fără să aduceţi prea mari modificări, şi să nu uitaţi să respectaţi culorile acestui sezon. Pe lângă stil, contează şi cromatica.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS