24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRisotto de pui cu legume

Risotto de pui cu legume

Ingrediente necesare pentru patru porţii: 1 litru de supă limpede de pui, 225 g de sparanghel tânăr, 125 g de fasole verde păstăi, 15 g de unt, o ceapă mică, tocată fin, 150 ml de vin alb sec, 275 g de orez cu bobul lung, şofran, 75 g de mazăre călită în unt, 225 g de carne de pui fiartă, tăiată cubuleţe, sucul de la o jumătate de lamâie, sare, piper măcinat, 25 g de parmezan ras.

Mod de preparare:

Puneţi supa de pui să dea în clocot într-o cratiţă încăpătoare. Sparanghelul curăţat tăiaţi-l în bucăţi de 4 cm lungime şi puneţi-l să fiarbă în supă aproape două minute (sau până când se înmoaie), apoi scoateţi-l şi lăsaţi-l să se scurgă. Faceţi acelaşi lucru cu fasolea păstăi, apoi reduceţi focul la minimum şi lăsaţi supa să fiarbă în continuare în clocote mici. Topiţi untul şi căliţi ceapa, la foc mic, aproximativ cinci minute.

Turnaţi vinul peste ceapă şi măriţi flacăra aragazului astfel încât să fiarbă şi să scadă repede. Adăugaţi orezul şi lăsaţi-l două – trei minute să fiarbă în sosul de vin, până când boabele devin translucide. Puneţi un praf de şofran şi un polonic din supa de pui, amestecând până când orezul absoarbe lichidul. Continuaţi să adăugaţi supă, câte un polonic, amestecând continuu.

După un sfert de oră, orezul ar trebui să fie fiert, cremos. Dacă vi se pare că boabele sunt încă tari, adăugaţi puţină supă (sau apă caldă) şi lăsaţi-l să fiarbă până când capătă textura şi consistenţa dorite.

Adăugaţi mazărea, legumele fierte şi scurse, carnea de pui şi sucul de lămâie. Puneţi sare şi piper după gust şi lăsaţi totul pe foc încă trei – patru minute.

Timp de preparare: o oră.

Dificultate: medie.

Menţiuni: Serviţi fierbinte, cu parmezan ras deasupra. Se potriveşte cu vin alb sec.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS