16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎn spatele perdelei

În spatele perdelei

În orice interior, asortarea perdelelor şi a draperiilor cu restul ambientului are o importanţă fundamentală. Aceste elemente de decor aduc un plus de căldură şi eleganţă şi echilibrează schema culorilor din casă.

Poate nu o să vă vină să credeţi, dar nişte perdele care nu se armonizează cu restul decorului pot strica şi cel mai frumos interior. În schimb, un spaţiu care nu spune nimic la prima vedere se poate transforma radical prin simpla folosire a unor perdele spectaculoase. Atenţie însă, decorul nu trebuie încărcat peste măsură!

 

Cum alegeţi materialul pentru perdele?

 

În cazul în care concepţia interiorului dumneavoastră are la bază florile (canapea, covor, tapet etc.), nu este indicat să folosiţi perdele şi draperii cu buline sau dungi, pentru că toate aceste forme ar intra în contradicţie. În schimb, puteţi alege o anumită culoare din tonurile imprimeului floral (de preferat cea mai deschisă şi mai luminoasă), care să se regăsească la o perdea simplă şi care să pună în valoare frumuseţea elementelor deja existente.

În ceea ce priveşte ţesătura, optaţi pentru materialele naturale şi texturile dense.

În funcţie de mărimea camerei şi stilul de amenajare adoptat, alegeţi materiale grele sau vaporoase. Regula spune că, în cazul unei camere mari, puteţi folosi materiale grele (catifea), cu imprimeuri mari, iar în cazul uneia mici, cele mai indicate sunt materialele uşoare (mătase, organza, muselină, voal, bumbac), cu imprimeuri mici sau chiar fără.

 

Tendinţe pentru 2007

 

Culoarea ciocolatei, argintiul, culoarea lămâii, anumite nuanţe de albastru şi turcoazul sunt trendurile acestui an. Negrul este, de asemenea, o culoare dominantă, ce se regăseşte în combinaţii cu alb, rozaliu, turcoaz sau roşu.

Împletirea tradiţional-modern este şi ea la modă în ultimul timp. Se practică mai ales combinaţia de materiale moderne, cu imprimeuri clasice sau baroce.

 

Propunerile decoratorilor

 

Un „artificiu“ de luat în seamă: cumpăraţi mai mult material decât aveţi nevoie pentru perdelele propriu-zise, iar din ce rămâne confecţionaţi diferite obiecte decorative, cum ar fi pernuţe, aplicaţii pe cuverturi, funde pentru coşuri cu flori etc. Cu puţină imaginaţie, puteţi folosi acelaşi material de la perdele sau draperii pentru realizarea unui abajur de lampadar sau a unui baldachin. În acest fel, chiar şi cel mai tern ambient va prinde viaţă.

Oana MICLEA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS