13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAspidistra elatior sau Planta de plumb

Aspidistra elatior sau Planta de plumb

Genul Aspidistra aparţine familiei Liliaceelor şi este originar din China, unde această plantă creşte spontan în păduri. Caracteristica sa este aceea că se dezvoltă în locurile în care alte plante nu pot supravieţui din cauza lipsei de lumină sau a umidităţii.

 

Îngrijire

 

Trebuie să se evite expunerea plantei la razele directe ale soarelui, aceasta preferând locurile semiumbroase sau umbroase. Rezistă foarte bine la intemperii şi la smog şi tolerează temperaturile ridicate, apropiate de 40 de grade Celsius, dar şi foarte mici, de până la -5 grade Celsius. Nu are nevoie de o cantitate foarte mare de apă, fiind suficientă udarea în momentul în care solul este uscat. Poate suporta fără probleme perioade scurte de secetă. Un pahar-două de apă o dată la o săptămână, două sunt suficiente pentru Aspidistra elatior. O dată la 20-30 de zile puteţi amesteca în apă îngrăşământ, însă aveţi grijă să nu folosiţi unul bogat în azot. Fiind foarte rezistentă, planta se adaptează la orice fel de teren, însă trebuie să-i asiguraţi un drenaj bun. Aspidistra elatior este o plantă cu o durată de viaţă foarte mare, însă are un ritm de creştere foarte lent. Din acest motiv, în cazul în care este cultivată în ghiveci nu necesită schimbarea acestuia prea des, ci doar atunci când frunzele au ocupat tot spaţiul pe care l-au avut la dispoziţie (o dată la doi-trei ani).

Înmulţirea se realizează prin seminţe doar în cazul în care planta a produs fructe, deoarece seminţele trebuie utilizate proaspete. Primăvara, se poate realiza înmulţirea prin rarefierea frunzelor. Scoateţi din pământ un mănunchi de frunze cu rădăcinile corespunzătoare şi plantaţi-le în alt ghiveci sau în grădină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS