11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAroma frunzelor de ceai

Aroma frunzelor de ceai

Pasionaţii de gătit care vor să afle care sunt noile tendinţe în gastronomie nu au altceva de făcut  decât să „citească“ frunzele de ceai cu atenţie.

Ultima modă în domeniul gastronomiei este ca bucătarii să folosească frunzele de ceai pentru a da un gust deosebit mâncărurilor pe care le pregătesc. Rezultatele unui studiu recent efectuat pe un eşantion de 1.000 de bucătari arată că în lume doar unul din zece adulţi foloseşte frunzele de ceai la gătit, dar, o dată ce bucătarii descoperă savoarea pe care acestea o dau mâncărurilor, ei adoptă fără rezerve acest ingredient. Frunzele de ceai sunt folosite în sosurile pentru salată, în prepararea deserturilor ori ca mirodenii pentru friptură sau pentru aperitive.
Ceaiul era un secret care până acum a fost bine păstrat de cei mai buni bucătari. De la fileul de somon afumat cu frunze de ceai, la orezul preparat în infuzie de ceai şi până la îngheţata sau şerbetul cu aromă de ceai verde, cele mai cunoscute sortimente de ceai reprezintă o adevărată „armă secretă“ când vine vorba de conferirea unei arome speciale diverselor mâncăruri. În plus, ceaiul este opţiunea ideală atunci când dorim să pregătim o mâncare sănătoasă, dar nu vrem să renunţăm la gust şi savoare.

Sortimente de ceai cu arome exotice

Folosirea în bucătărie a unor sortimente de ceaiuri extrem de aromate poate da o notă de exotism mâncărurilor. Îmbogăţite cu aroma acestora, sosurile pentru salate, aperitivele, produsele de brutărie sau deserturile capătă un gust deosebit şi devin mâncăruri inspirate, care vor fi pe placul şi celor mai mofturoşi invitaţi. Printre sortimentele de ceai pe care Lipton le propune pentru „îmbogăţirea“ gustului mâncărurilor se numără ceaiul verde cu portocale şi mandarine, ceaiul alb cu mango şi portocale, ceaiul roşu cu căpşune şi fructul pasiunii sau ceaiul cu arome de trufe şi caramel. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS