Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Steagul Al-Qaeda, într-un muzeu american

Un steag al organizaţiei teroriste Al-Qaeda şi-a găsit locul într-un muzeu american, informează site-ul 20minutes.fr. Steagul a fost capturat de puşcaşii marini americani în timpul unei operaţiuni desfăşurate la Fallujah şi reprezintă acum cel mai interesant exponat din muzeul dedicat puşcaşilor marini. Drapelul are trei metri lungime, este negru şi are o emblemă galbenă, iar la mijloc are desenată o carte deschisă, cel mai probabil Coranul, în care este scris în arabă mesajul „Alah este judecătorul tuturor“. Pe steag mai sunt desenate o puşcă şi o sabie, care „însoţesc“ alte mesaje precum „Ucideţi-i şi veţi fi liniştiţi“ sau „Nu este alt dumnezeu decât Alah şi Mahomed este profetul lui“. Steagul a fost găsit în anul 2004, într-o casă abandonată din Fallujah, şi va face parte dintr-o expoziţie dedicată războiului mondial împotriva terorismului în cadrul Muzeului Naţional al Puşcaşilor Marini din Triangle, statul american Virginia.

Cârnaţii, motiv de revoltă în închisoare

Deţinuţii dintr-o închisoare din statul american New Mexico au declanşat o revoltă după ce au fost anunţaţi că de acum încolo vor primi doar un cârnat la cină, informează site-ul ananova.com. O parte din deţinuţii din închisoarea Lee County şi-au incendiat celulele, au spart vasele de toaletă şi toate ferestrele la care au avut acces, în semn de protest că nu vor mai primi cantităţi „mulţumitoare“ din mâncarea lor preferată. Angajaţii închisorii au fost nevoiţi să apeleze la ajutorul poliţiei pentru a pune capăt acestui incident. După ce spiritele s-au calmat, directorul instituţiei a anunţat că revolta a fost provocată de doar 33 de persoane, ceilalţi 300 de deţinuţi acceptând noul meniu.

Helena Christensen, dată în judecată de vecina sa

Helena Christensen este dată în judecată din cauza unui balcon pe care l-a construit la locuinţa sa din New York, informează site-ul contactmusic.com. Una dintre vecinele supermodelului susţine că vibraţiile produse când s-a construit acea terasă au provocat pagube locuinţei sale şi că balconul Helenei Christensen împiedică lumina soarelui să ajungă până în grădina sa. Pentru aceste motive, Fran Panasci îi cere Helenei Christensen despăgubiri de aproape două milioane de dolari. Avocatul doamnei Panasci spune că procesul a fost intentat pentru că nu s-a putut ajunge la o înţelegere amiabilă cu fotomodelul.

Brad Pitt, atacat de o admiratoare

Brad Pitt spune că se simte vulnerabil după ce la începutul lunii a fost „atacat“ de o admiratoare în timpul Festivalului de Film de la Veneţia. După cum informează site-ul contactmusic.com, actorul a fost vizibil şocat după ce o admiratoare înfocată a reuşit să îşi facă loc printre gărzile de corp şi aproape s-a aruncat în braţele sale. Starul din „Babel“ mărturiseşte că s-a speriat destul de tare de cele întâmplate, dar, cu toate acestea, spune că nu are de gând să-şi schimbe stilul de viaţă doar pentru a evita admiratorii fanatici. „De mult n-a mai sărit nimeni pe mine aşa, iar un astfel de incident mă face să mă simt vulnerabil. Totuşi, puteţi fi siguri că această întâmplare nu mă va face să-mi schimb stilul de viaţă“, a spus Brad Pitt.

Exit mobile version