12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMini şi Max au înnebunit Bănia

Mini şi Max au înnebunit Bănia

Mini şi Max, precum şi Zâna Albinuţă şi Zâna Laptelui au poposit pentru câteva ore în Cetatea Banilor, într-un spectacol plin de energie, însoţiţi fiind de Kinder Milch-Schnitte.

 

Îmbulzeală mare ieri-dimineaţă pe Velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“. Oaspeţi de seamă îi treceau pragul, aşa că asistenţa s-a adunat în număr mare să-i întâmpine. Cele mai îndrăgite personaje ale cunoscutului canal de televiziune pentru copii Minimax, Mini şi Max, şi caravana lor au poposit câteva ore pe meleaguri olteneşti. I-au însoţit în ultima distracţie înainte de începerea unui nou an şcolar clovnul, Zâna Albinuţă şi Zâna Lăptic.

 

Concursuri, muzică, dans

 

Chiar dacă vântul bătea neprietenos, micuţii craioveni nu au capitulat. Au dansat, au cântat şi s-au întrecut în tot felul de competiţii, de la concursul de spart baloane, la cele de minibaschet şi de recitat poezii. Nu au lipsit nici premiile, astfel că fiecare efort a fost răsplătit. Pe velodrom, în spaţiul rămas liber lângă scenă, s-au desfăşurat alte jocuri, în afara programului, de exemplu… alergatul clovnului. Deoarece se împărţeau figurine din baloane, cu mic, cu mare, asistenţa s-a adunat în jurul clovnului, care cu greu mai putea face faţă îmbulzelii. Singura soluţie, un joc improvizat: fuga de prichindeii insistenţi. Din când în când mai era necesară o pauză, iar în acel moment se declanşa un nou asalt. Clovnul capitula atunci în faţa unei oştiri atât de pricepute şi de numeroase şi, pentru a-i fi „cruţată viaţa“, împărţea baloane şi figurine în stânga şi-n dreapta. Şi, uite aşa, bietul clovn a trebuit să reziste timp de trei ore.

 

Nervi întinşi, agitaţie mare

 

Îmbulzeală şi în dreapta, şi stânga scenei. Împinşi de la spate, prichindeii se luptau pentru a ajunge sus, pe scenă, şi a participa la diferitele concursuri, căci Zâna Albinuţă şi Zâna Lăptic împărţeau cadouri după fiecare competiţie. Învingători şi învinşi erau răsplătiţi cu câte o mică atenţie din partea celor de la Minimax şi Kinder Milch-Schnitte.

Nervi întinşi la maximum în dreapta scenei, sub copertina în care se puneau la cale detaliile tehnice, dar şi evoluţiile micilor artişti. Dacă prichindeii aşteptau cuminţi momentul intrării în scenă, în schimb, părinţii se agitau, deranjându-l pe băiatul de la butoane. I se puneau în faţa CD-urile pe care erau imprimate vocile micuţilor artişti, se schimbau replici nu tocmai plăcute. „Ei, aşa e, dragă, când se bagă… Ce mai, toţi se pricep acum“, se auzea din când în când glasul unei bunici sau mămici mai supărate. Nervii se risipeau însă după evoluţia pe scenă a propriului copil sau nepot. Vorbele răutăcioase se uitau, se schimbau amabilităţi şi zâmbete.

 

Mini şi Max, preferaţii copiilor

 

Ceva mai calmă era atmosfera în faţa scenei, unde Mini şi Max împărţeau strângeri de mână şi se pozau cu prichindeii dornici să adauge în albumul de familie o poză cu personajele perferate din lumea filmului animat. Dacă în cazul clovnului lumea nu-şi mai putea stăpâni răbdarea, în zona vip-urilor, lucrurile se desfăşurau cu mai mult calm. Se stătea frumos la rând pentru o fotografie. E drept că se întâmpla ca poza să dureze ceva mai mult, căci în cadru apăreau din când în când câţiva musafiri nepoftiţi, scăpaţi din strânsoarea mâinilor părinţilor. Mini şi Max au părăsit în cele din urmă Velodromul, căci caravana Minimax mai trebuia să treacă şi prin alte oraşe. Au rămas în urmă amintiri frumoase, dar şi lacrimile celor mici, care cu greu puteau înţelege că fiecare lucru are un sfârşit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS