21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de week-end

Bucătăria de week-end

Şniţel din piept de curcan (sau pui) cu sos de mere 

Ingrediente: 4 bucăţi de piept de curcan sau pui (600 g), sare, piper, 20 g unt topit, 2 mere (400 g), 1 ceapă roşie, 1/4 l concentrat de carne de pasăre (Knorr+apă), 2 linguri muştar potrivit de iute, 1 pahar frişcă nebătută sau smântână subţire (150 g).

 

Mod de preparare: Se spală carnea, se zvântă, se condimentează şi se prăjeşte circa şapte minute în untul încins. Merele, spălate şi curăţate, se dau mai întâi în două, se îndepărtează partea lemnoasă şi seminţele şi pe urmă se taie felii. Ceapa se curăţă şi se taie rondele subţiri. Se scoate carnea din tigaie şi se ţine la cald. Merele şi ceapa se călesc şi ele în unt. Se amestecă zeama de carne, muştarul şi frişca sau smântână, se toarnă peste mere şi se lasă să fiarbă încet aproximativ două minute. Se leagă după gust (cu puţină făină sau amidon), se introduc bucăţile de carne în sos şi se servesc imediat cu piure de cartofi.

Prăjitură de ciocolată

Ingrediente: 150 g ciocolată amăruie de bună calitate; 100 ml frişcă lichidă; 100 g unt nesărat, plus 1 linguriţă pentru uns; 100 g zahăr brun; 2 ouă, bătute; 50 g făină; 40 g cacao; 25 g migdale, date prin maşina de tocat nuci.

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la semnul 6/200oC. Într-un vas mic, aşezat pe foc, deasupra altuia cu apă clocotindă, topiţi ciocolata. Adăugaţi frişcă, amestecaţi şi lăsaţi să stea deoparte timp de 15 minute. Ungeţi patru boluri de pudding cu unt înmuiat la temperatura camerei. Frecaţi untul cu mixerul şi adăugaţi zahărul. Amestecaţi bine şi adăugaţi treptat ouăle. Încorporaţi făina cernută, cacaoa şi pudra de migdale. Turnaţi compoziţia obţinută în boluri şi umpleţi doar până la jumătate.

Adăugaţi 1 linguriţă din amestecul de ciocolată şi frişcă şi completaţi cu compoziţia rămasă. Daţi bolurile la cuptor timp de 10 minute, până când puddingul se coace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS