15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAerobicul şi dietele, sănătate de durată

Aerobicul şi dietele, sănătate de durată

Atunci când surplusul apare, apelăm la instructorul de la sală. Aerobicul îi ajută pe cei care doresc să slăbească, iar fitness-ul este indicat pentru cei care vor să-şi tonifice musculatura. Dar pentru practicarea acestor exerciţii trebuie să ţineţi cont de câteva reguli.

La aerobic lucrează toate grupele de muşchi. După încălzirea propriu-zisă se trece la exerciţii care acţionează pe anumite zone.
La sală, sub îndrumarea instructorului, se folosesc şi diverse accesorii, cum ar fi: greutăţile de 1,5 sau 2 kg, discuri, săculeţi, mingi, bastoane sau steppere.
„Avantajele aerobicului sunt multiple. În primul rând, se arde stratul adipos, iar metabolismul este accelerat. Prin aerobic este activat sistemul cardiovascular şi este îmbunătăţită imunitatea organismului“, a fost recomandarea Aurei Turcitu, instructor de aerobic.
Dacă o persoană este supraponderală, trebuie să vină la sală, iar la îndrumarea instructorului, va începe cu exerciţii mai uşoare. Se poate începe pe bandă sau pe bicicletă. Pentru cei care vor să facă masă musculară contează calitatea exerciţiului, în timp ce pentru cei care vor să slăbească, mai importantă este cantitatea.
Pentru începători se lucrează de la 40 la 50 de minute, iar pentru cei care au deja antrenament se ajunge şi la o oră şi jumătate.

Şi dieta este foarte importantă

Exerciţiile de la sală trebuie combinate cu o dietă sănătoasă. Aura Turcitu a spus că, în calitate de instructor, are mereu o listă cu numele clientelor sale şi la începutul orelor de antrenament le întreabă ce au mâncat în ziua respectivă ca să ştie cum să lucreze cu ele. „Este foarte important ca toate clientele să fie sincere. Nu cred că vin la sală de dragul de a da banii pe un abonament, ci ca să ducă la îndeplinire scopul pe care şi l-au propus. Dacă îmi spun ce au mâncat în ziua respectivă, eu le pot arăta exerciţii prin care să dea jos caloriile pe care le-au depus“, a declarat instructorul de aerobic.
Dacă intenţionaţi să mergeţi la sală, nu trebuie să mâncaţi cu două ore înainte, iar după antrenament, pentru refacerea energiei, este bine să mâncaţi un măr sau o banană. Şi laptele este indicat, pentru că stabilizează calciul în organism.
Dieta sănătoasă, care trebuie să devină treptat o obişnuinţă, este bazată pe fructe şi sucuri naturale. Sucurile preparate în casă sunt cele mai bune, iar legumele crude sunt, de asemenea, indicate pentru o alimentaţie sănătoasă. Zahărul se înlocuieşte cu miere, dar nu mai mult de o linguriţă pe zi. Carnea recomandată este cea fără grăsimi, de preferinţă de pui. De asemenea, trebuie să renunţaţi la prăjeli şi la prăjituri.
„Relaţia dintre instructor şi client se transformă treptat într-o pietenie. Se creează relaţii nu numai cu instructorul, ci şi cu ceilalţi clienţi. Pentru că exerciţiile se desfăşoară pe un fond muzical, se creează şi o atmosferă mai puţin încordată decât cea de la serviciu. Îmi place când omul pleacă mulţumit după orice exerciţiu de la sală“, a declarat instructoarea de aerobic.
 „Cele mai ambiţioase dintre cliente, care nu numai că vin la sală şi ascultă indicaţiile mele, ci şi menţin o dietă sănătoasă, pot ajunge să dea jos din stratul adipos până la 4 kg sau 5-6 cm din talie într-o lună. Sunt şi persoane care nu dispun de bugetul necesar ca să vină la sală, dar asta nu înseamnă că trebuie să mănânce mai mult sau să se lase de sport. Sunt exerciţii care se pot practica şi acasă: flotările şi hiperextensiile pentru braţe, spate sau piept“, a concluzionat Aura Turcitu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS