21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn păr glamour pentru un plus de efect

Un păr glamour pentru un plus de efect

Părul este cel care ne face ultimele probleme înainte de a ieşi pe uşă şi tot el dă un plus de splendoare. Tocmai de aceea îngrijirea şi aspectul părului nu trebuie neglijate.

Iată câteva indicaţii generale pe care să le urmaţi când vă pregătiţi de o ieşire, pentru o cât mai bună armonie în ceea ce priveşte aspectul general.
Asortarea culorii părului cu îmbrăcămintea. Relaţia trebuie să fie inversă. Marian Cotoi, hair-stylist, este de părere că îmbrăcămintea trebuie asortată cu părul, dar nu trebuie creată o regulă. „Pentru păr se alege o culoare care vă reprezintă. O culoare care vă face să vă simţiţi bine şi care vă pune în evidenţă frumuseţea. Îmbrăcămintea, de asemenea, trebuie aleasă tot ca să vă simţiţi bine, dar nu este o regulă. Sunt cazuri excepţionale când se poate recurge la combinaţii asemănătoare de culoare“, a mai spus Marian Cotoi. Pentru cele care doresc să fie în pas cu moda, toamna aceasta se poartă bejurile, de la cele mai deschise nuanţe la cele mai închise, cenuşiu, caramel sau combinaţii de două nuanţe apropiate.
Asortarea coafurii cu îmbrăcămintea. Părul se poate aranja în funcţie de stilul propriu, cu care suntem obişnuiţi în fiecare zi. Hair-stylistul a dat exemplu de câteva coafuri: tapaje, împletituri, cocuri, floricele, mici agrafe cu bijuterii. „Se poate crea la salon orice stil dorit. Totul ţine de preferinţele fiecărui client. Se poate crea chiar şi o neglijenţă studiată pentru cei care au un stil nonconformist“, a fost de părere specialistul.
Parfumurile pentru păr. Se folosesc anumite parfumuri, speciale pentru păr, care au două roluri: fie maschează alte mirosuri (tutun, mâncare), fie menţin aroma parfumului de corp timp mai îndelungat. Există şi şampoane speciale care maschează mirosurile neplăcute intrate în păr.
Creaţi un stil glamour. Este un stil care se poartă foarte mult la început de toamnă. El constă în bucle foarte mari. Marian Cotoi a ţinut să asigure clientele de actualitatea buclelor: „Sunt de efect. Se realizează cu un ondulator mare sau pe rulouri şi se pot face pe orice tip de păr. Chiar şi părul scurt poate beneficia de acest stil modern“. Buclele sunt foarte senzuale în prezent. Nu vă îndreptaţi totuşi spre un aspect prea controlat pentru că există riscul să lăsaţi impresia de rigiditate. Un păr liber creează senzaţia de tinereţe şi senzualitate.
Accesoriile pentru coafură. Nu numai pentru îmbrăcăminte există accesorii. Părul beneficiază, de asemenea, de mici bijuterii. Pentru festivităţi, părul trebuie aranjat într-un mod clasic, plin de strălucire. Se pot crea asemenea coafuri pe orice tip de păr, totul ţine de imaginaţia stilistului la care apelaţi. Pentru păr se folosesc clame, de diverse mărimi şi culori, cu mici sclipiri, cordeluţe sau flori aplicate printre firele de păr, de  preferinţă naturale.
Da-ţi volum părului. „Acest lucru se face numai la un salon. Stiliştii îşi dau imediat seama de modul cum sunt repartizate volumele şi este clar că se pricep să tapeze coafurile. Acasă, în faţa oglinzii, nu este sesizabil acest aspect. O coafură care nu este tapată cum trebuie sau unde este mai mult volum într-o parte decât în cealaltă este o coafură neîngrijită şi nu este indicat să ieşim aşa la o întâlnire“, a fost recomandarea specialistului Marian Cotoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS