17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţetă pentru un copil mofturos

Reţetă pentru un copil mofturos

În ultimul timp pregătirea mesei pentru cel mic vă dă bătăi de cap. Reţetele par să se fi epuizat, iar mofturosul nu mai poate fi convins să guste de nici unele. Dacă vă aflaţi într-o asemenea situaţie, puteţi încerca ceva uşor de preparat şi foarte gustos: dovlecel cu pui şi cartofi. Veţi avea nevoie de: un dovlecel potrivit, un piept de pui, doi – trei cartofi, un gogoşar, o ceapă mică, un morcov mic, o ceşcuţă cu suc de roşii, puţin cimbru, sare, puţin ulei, verdeaţă tocată. Se va pune puţin ulei pe fundul unui vas termorezistent. Se vor toca morcovul, ceapa şi gogoşarul şi se vor aşeza pe fundul vasului.

Cartofii şi dovlecelul se vor tăia rondele potrivite şi se vor aşeza în vas. Se vor pune apoi deasupra bucăţi din pieptul de pui. Se va turna sucul de roşii. Se va săra după gust, se va presăra cimbrul şi se va amesteca puţin. Se va acoperi cu un capac şi se va da la cuptor circa o oră. Verdeaţa tocată se va presăra deasupra după ce preparatul va fi scos din cuptor.

 

Prăjitură cu mere, un deliciu

 

Şi pentru că tot este sezonul merelor, puteţi face şi o prăjitură. Aveţi nevoie de: zece grame unt; mere câte încap în tavă sau cratiţă; 250 grame zahăr tos; 250 ml apă; şase gălbenuşuri; şase albuşuri; 250 g griş de grâu; şase linguri zahăr tos; 1/2 l lapte dulce. Se unge o tavă (20 cm/20 cm) cu unt şi se tapetează cu zahăr. Se aşază merele decojite şi cu sâmburii scoşi. Peste ele se pun 250 g zahăr şi 250 ml apă. Se dau la cuptor până se înmoaie merele şi devin ca o gelatină. Se scoate tava şi se adaugă un amestec din şase gălbenuşuri frecate cu şase linguri de zahăr, şase albuşuri bătute spumă şi 250 g griş. Se toarnă peste mere şi se mai dă la cuptor până se coace şi blatul. Când e gata se însiropează cu lapte aromatizat (vanilie) cât este cald. Se dă la frigider şi se poate consuma aşa sau cu frişcă. Este delicios, iar pentru copilaşii de peste un an poate fi un tort de excepţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS