6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFemeile au fler la cumpărături

Femeile au fler la cumpărături

Când vine vorba de cumpărături, doamnele sunt campioane înnăscute, mai ales atunci când trebuie să cumpere „de-ale gurii“.

Faptul că femeile au un talent înnăscut pentru cumpărături era un lucru bine ştiut de toată lumea, însă acum această teorie şi-a găsit şi o confirmare ştiinţifică. Un recent studiu realizat de oamenii de ştiinţă americani a lansat ipoteza conform căreia, dat fiind că femeile au fost responsabile încă din Epoca de Piatră cu culegerea plantelor, ele se descurcă mai bine la piaţă, atunci când trebuie să aleagă fructele şi legumele. Pentru studiul lor, cercetătorii s-au folosit de un eşantion de 86 de femei şi bărbaţi, care au fost solicitaţi să cumpere şase produse, într-o anumită ordine. La fiecare stand dintr-o piaţă, aceştia trebuia să testeze şi să îşi exprime o părere în legătură cu un anumit produs. După aceea, din mijlocul pieţei, ei trebuia să decidă unde au gustat cel mai bun aliment. Rezultatele au fost clare. Reprezentantele sexului frumos au demonstrat că au o capacitate mult mai bună de a memora locaţiile în care se găseau fructele şi legumele. Deşi bărbaţii stau bine, în cele mai multe cazuri, la capitolul orientare, la piaţă doamnele s-au descurcat mult mai bine, în ciuda faptului că nici ele nu erau familiarizate cu locaţia.

 

Evoluţia, la baza pasiunii pentru cumpărături

 

Din câte se pare, de vină pentru această situaţie este evoluţia. În timp ce bărbaţii îşi vânau prada, femeile au fost nevoite să reţină în care locuri sunt cei mai buni copaci şi tufişuri. În plus, un alt aspect a atras atenţia cercetătorilor. Cel mai bine au fost reperate alimentele precum mierea şi uleiul de măsline, cu un număr ridicat de calorii, existând se pare o legătură între capacitatea de a memora locul pe raft al unui aliment şi conţinutul caloric. În timp ce uleiul sau migdalele au fost printre cel mai uşor de reperat, locaţia roşiilor sau dovlecilor a fost doar ghicită de participanţi, care nu şi-au mai amintit de unde au gustat cel mai bun sortiment. În acelaşi timp, oamenii de ştiinţă au ajuns şi la concluzia că, spre deosebire de femei, bărbaţii sunt maeştri la cititul hărţilor, posedând un simţ al orientării mult mai dezvoltat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS