17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta săptămânii

Reţeta săptămânii

Ingrediente:

1 kg fasole verde, 1 ceapă mare, 200 g bulion sau 2 roşii mari, un cub de supă, 1/2 legătură mărar şi pătrunjel, 6 linguri de ulei, 1/2 de pui, 2 căţei usturoi, 4 linguri de vin, condimente pentru pui.

Mod de preparare:

Se spală fasolea şi se curăţă de aţe. Se taie ceapa cubuleţe şi se căleşte cu două linguri de ulei şi apă la foc mic. Când ceapa e aproape transparentă, se adaugă bulionul şi se mai lasă să fiarbă cinci minute. Într-o cratiţă se amestecă fasolea cu ceapa, cubul de supă, sare, piper, verdeţurile, se acoperă cu apă şi se dă la cuptor la foc mediu o oră.

Se taie jumătatea de pui în patru bucăţi. Se taie usturoiul felii, se crestează puiul din loc în loc şi se bagă usturoiul în buzunarele formate. Se sărează, se piperează şi se condimentează fiecare bucată de pui. Se pune într-o tavă, acoperit pe jumătate cu apă, vin şi restul de ulei. Se pune în cuptor şi se lasă tot o oră. Se întoarce după 45 de minute.

Timp de preparare: Două ore

Dificultate: Medie

Menţiuni: Se serveşte cu un pahar de vin alb.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS