10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţetă pentru un bebe mofturos

Reţetă pentru un bebe mofturos

Pentru că tot este duminică, puteţi să-l răsfăţaţi pe cel mic şi mofturos cu o reţetă puţin altfel. Îl puteţi, de asemenea, încânta şi cu un fluturaş de vară, un desert delicios, care cu siguranţă va prinde. Nu înainte de a-i servi jambonul cu legume. Veţi avea nevoie de o jumătate de felie de şuncă presată, 5 linguri cu iaurt gras, 10 ridichi mici, 4 frunze de salată verde, un fir de pătrunjel, o linguriţă cu suc de lămâie. Se curăţă şi se spală cu grijă ridichile, frunzele de salată şi pătrunjelul. Se pun împreună cu jambonul, sucul de lămâie şi iaurtul într-un vas, se zdrobesc şi se amestecă apoi cu mixerul până se obţine o cremă groasă. După ce copilul a împlinit un an, se poate înlocui jambonul cu un ou tare.

 

Desert ca un fluturaş

 

Ca desert, puteţi alege să preparaţi o reţetă ingenioasă, potrivită pentru zilele călduroase de vară: Fluturaş de vară.

Ingrediente pentru aluat: 350 g de făină; 200 g de unt; 125 g de zahăr; un ou; un pahar cu lapte. Pentru umplutură: 300 g de frişcă; 300 g de fructe de pădure; 2 banane; 4 mandarine. Se amestecă bine untul cu zahărul, se adaugă oul, un praf de sare şi făină, se frământă şi se toarnă puţin câte puţin din lapte, până când rezultă un aluat de consistenţă medie. Se lasă să se odihnească o oră, apoi se întinde o foaie, din care se decupează forme de fluturi. Se pun în tavă, se înţeapă cu furculiţa şi se coc la foc potrivit. După ce s-au răcit, se întinde pe fiecare „fluturaş“ câte un strat de frişcă, peste care se aranjează fructele.

Puteţi amesteca fructele proaspete cu unele din compot sau din congelator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS