12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinExerciţiile în apă, sănătate curată

Exerciţiile în apă, sănătate curată

A venit vremea concediilor. Ne facem bagajele şi ne plănuim drumeţiile. Dar doamnele mai au o problemă, după alegerea costumului de baie, eliminarea celulitei.

Un sport eficient şi distractiv în acelaşi timp se numeşte aquagym sau fitness în apă şi reprezintă transpunerea exerciţiilor de la sală în apa de la bazin. Aquagym este mai uşor de practicat, mai plăcut şi, nu în ultimul rând, lipsit de riscuri. O dată ce ajung să stăpânească mişcările, doamnele nu mai au nevoie de instructor.
„Pentru folosirea eficientă a grupelor musculare, sunt recomandate înotul sau exerciţiile în apă. Apa preia forţa gravitaţională. Se revigorează braţele, trunchiul, picioarele şi se reglează circulaţia sângelui şi pulsul inimii“, a declarat Cristian Corneanu, profesor de înot.

Sportul în apă, eficient

Mişcările pentru aquagym nu sunt complicate şi seamănă cu cele de la un antrenament normal din sală. Se practică forfecări ale picioarelor, cu unul flexat şi celălalt încordat. Se lipesc ambele picioare, se încordează şi se ridică bazinul până la nivelul luciului apei, cu o întoarcere către stângă sau către dreapta. În practicarea acestor exerciţii, doamnele au libertate deplină pentru că le pot combina după capacităţile fizice ale fiecăreia.
Pentru aquagym nu este nevoie să ştiţi să înotaţi pentru că veţi practica acest sport în piscine de mică adâncime sau cu un instructor alături. Viteza cu care vă mişcaţi în apă este importantă. Dacă vă mişcaţi repede, există riscul să vă pierdeţi echilibrul şi să vă accidentaţi. Dacă faceţi exerciţii într-o piscină, nu staţi foarte aproape de marginea acesteia, pentru a nu vă lovi în cazul în care vă pierdeţi echilibrul.
Rămâneţi în picioare pe fundul apei şi faceţi mişcări lente. Mişcările de mâini şi picioare vor întâmpina rezistenţa apei, ceea ce vă va determina să depuneţi mai mult efort pentru a le executa.

Beneficiile apei

Majoritatea sporturilor practicate în sală şi-au găsit un echivalent în apă. Aceasta preia 70 la sută din greutatea corpului şi astfel se reduce presiunea asupra coloanei vertebrale. Acest tip de gimnastică reduce celulita. Oricine poate practica acest sport. Exerciţiile în apă tonifiază musculatura, iar starea dumneavoastră de spirit va fi mult mai bună.
„Corpul luptă cu apa şi astfel se dezvoltă forţa tuturor grupelor musculare. La înot sunt folosite şi alte grupe de muşchi faţă de cele necesare deplasărilor zilnice“, a spus Cristian Corneanu.
Apa este esenţială pentru că transportă elementele nutriţionale, ajută şi reglează temperatura corporală, lubrifiază şi protejează articulaţiile şi elimină toxinele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS