10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSuperstiţii de vedete

Superstiţii de vedete


Un superstiţios care se respectă ar trebui ca măcar din „superstiţie“ să nu îşi dezvăluie niciodată „secretele“. Cu toate acestea, mărturisirea în presă a propriilor ritualuri pare să fi devenit o modă, indiferent că e vorba de personaje celebre sau de muritori de rând.

O revistă specializată în astrologie a pus la punct un clasament cu gesturile preferate de bărbaţi sau femei, înainte de a lua o decizie importantă. Şi dacă doamnele fac o vizită la coafor, merg prin magazine sau sună o anumită persoană (mereu aceeaşi, normal), managerii indecişi au obiceiul de a asculta aceeaşi melodie ore la rând sau se „lipesc de celular“. Cea mai frecventă superstiţie însă este cea a purtării unui anumit articol vestimentar, menit parcă să confere invincibilitate purtătorului. Acesta este şi cazul lui Felipe Massa, pilot la Ferrari, care a mărturisit că în week-end-urile când are curse poartă mereu aceeaşi pereche de chiloţi, asta bineînţeles dacă probele de antrenament de vineri au mers bine. Şi ca să rămânem în domeniul chiloţilor, nu trebuie să îl uităm pe supermediatizatul David Beckham, care şi-a mărturisit de curând pasiunea sa pentru lenjeria intimă a soţiei sale, Victoria. Dat fiind că această superstiţie ar putea fi confundată uşor cu o tortură având în vedere corpul silfid al fostei Posh Spice, poate ar fi mai bine ca Beckham să adopte un gest comun multor jucători de fotbal, acela de a atinge cercul de la centrul terenului. Şi apropo de îmbrăcăminte, trebuie amintit şi Tiger Woods, care adoră roşul şi nuanţele acestei culori şi, ori de câte ori are o partidă de golf, nu uită să poarte un tricou în acest ton.

Superstiţii a la Hollywood

 

La Hollywood, cum era de aşteptat, superstiţiile sunt la ele acasă. De exemplu, Cameron Diaz poartă fel de fel de coliere şi talismane, Penelope Cruz îşi şterge cu putere capul ca să scape de energia negativă, în timp ce Cate Blanchett şi-a păstrat pe şemineu urechile de elf din „Stăpânul inelelor“, pentru a alunga astfel spiritele rele. Superstiţiile sunt frecvente şi printre politicieni. De exemplu, fostul premier britanic Tony Blair a mărturisit că timp de 18 ani a purtat aceeaşi pereche de încălţăminte. Însă cea mai mare spaimă printre personalităţi apare în fatidica zi de vineri 13, care i-a băgat „în sperieţi“ pe Churchill, Roosevelt sau Napoleon, care refuzau să facă ceva în acea zi, în timp ce scriitorul de romane horror Stephen King urcă două trepte pentru a evita să calce pe treapta cu numărul 13.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS