10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAndaluzia, tărâmul unde soarele străluceşte mereu

Andaluzia, tărâmul unde soarele străluceşte mereu

Spaniolii spun că cine vizitează Andaluzia îşi aduce aminte ce culori are soarele. Un turist care vrea să vadă această regiune nu trebuie să-şi ia prea multe bagaje: costmul de baie, un prosop şi o cremă de plajă sunt suficiente pentru o vacanţă dominată de odihnă, relaxare şi distracţie.

Sună destul de interesant, nu-i aşa? Andaluzia, situată în sudul Spaniei, are de oferit sute de plaje, ce se întind pe o suprafaţă totală de 500 de kilometri, dar şi promisiunea că soarele străluceşte mereu şi că vremea este excelentă pentru plajă tot timpul anului. Şi acestea sunt doar două dintre comorile acestei regiuni.

Andaluzia este una dintre cele mai călduroase provincii spaniole, litoralul său întinzându-se pe aproape 1.000 de kilometri, între Huelva şi Almeria, şi fiind scăldat atât de apele Mării Mediteraneene, cât şi de cele ale Oceanului Atlantic. Veţi fi surprins de frumuseţea ţărmurilor andaluze, dar şi de nenumăratele posibilităţi oferite de plajele şi de golfuleţele de aici, care au cele mai spectaculoase forme şi dimensiuni. Majoritatea plajelor, în special cele amenajate în oraşe, sunt dotate cu toate facilităţile şi serviciile de care turiştii au nevoie şi chiar şi cel mai pretenţios vizitator va fi mulţumit de ceea ce îi oferă Andaluzia din acest punct de vedere. Totuşi, mai sunt aici şi plaje care au rămas „sălbatice“, neatinse de mâna omului, perfecte pentru a încânta ochii iubitorilor naturii. Acestea sunt locurile perfecte pentru a scăpa de rutina zilnică şi pentru a vă reîncărca bateriile stând pe plajă şi făcând băi de soare. Iar dacă faceţi parte dintre persoanele care nu pot sta locului o zi întreagă, nu vă faceţi probleme: staţiunile şi porturile din Andaluzia sunt ideale pentru practicarea sporturilor nautice (navigaţie, windsurf, scufundări, schi nautic) sau pentru o plimbare cu hidrobicicleta.

 

Regiuni de vis în Andaluzia

 

Sunt atât de multe locuri şi lucruri ce pot fi văzute în Andaluzia încât va fi destul de dificil să vă hotărâţi în ce parte să mergeţi. Coasta Almeria vă va încânta cu ţărmurile sale stâncoase şi cu locuri uimitoare precum Rezervaţia naturală Cabo de Gata-Nijar, destinaţia preferată a împătimiţilor de scufundări şi explorări acvatice. Pe Coasta Granada veţi fi întâmpinaţi de aşezări cu o veche şi puternică tradiţie turistică, oraşe precum Motril, Salobrena şi Almuneca, unde este vreme bună 320 de zile pe an. Dacă sunteţi pasionaţi de golf, vă veţi simţi ca acasă pe Costa del Sol din provincia Malaga, unde au fost amenajate peste 50 de terenuri, în timp ce Costa de la Luz, împărţită de provinciile Huelva şi Cadiz, vă va atrage cu pitoreştile sate pescăreşti, încărcate de istorie, şi cu rezervaţiile naturale, printre care Parcul Naţional Donana, unul dintre cele mai mari parcuri de acest fel din Europa. Stâncile, dunele, ţinuturile mlăştinoase, plajele şi golfurile sunt elementele definitorii ale coastelor Andaluziei, recunoscute în întreaga lume pentru frumuseţea lor. Nu veţi regreta o călătorie în Andaluzia, pentru că aceasta este opţiunea perfectă pentru a petrece o vacanţă de neuitat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU