10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinInul, între tradiţie şi modă

Inul, între tradiţie şi modă

Inul este printre primele plante folosite de om în industria textilă. În această vară, inul apare des în moda străzii.

Majoritatea materialelor folosite în această vară sunt naturale, distingându-se în special bumbacul şi inul, în combinaţii multiple, cu fibre elastice, textură ce oferă protecţie la şifonare.
Maiouţele şi pantalonii scurţi din in fac furori pe stradă. De asemenea, se poartă şi cămăşile şi sacourile de in. „Vara aceasta se poartă din plin inul, bumbacul şi, în special, mătasea naturală. Fibrele naturale sunt în vogă vara aceasta pentru că este foarte cald. Trebuie alese culorile deschise: albul, bejul, galbenul de la pai la ocru, toată gama de verde, turcoaz şi diverse combinaţii. Apare şi inul negru, deşi destul de rar. Pentru efect, se asortează cu accesoriile roşii. Alt tip de combinaţie cu efect o reprezintă modelele din in alb, cu accesorii roşii“, a spus creatoarea de modă Ilinca Butucea. Pentru ieşirile romantice, specialiştii în modă recomandă rochiile vaporoase, fie lungi, fie scurte, cu aplicaţii din dantelă cât mai diversificate. Se poartă, de asemenea, rochiile cu tăietură sub bust, cu aplicaţii de broderie, fustele în clin, lungi sau scurte. „Pentru ţinutele elegante se pot purta un taior, fuste cu broderie sau pantaloni. Pe toate acestea se aplică strasuri sau se pot combina cu inserţii din dantelă. Nu trebuie să uităm de accesorii pentru o asortare de efect“, recomandă creatoarea de modă. Imprimeurile cele mai folosite sunt carourile, jocurile de linii sau buline, dar, înainte de a cumpăra ceva din in, trebuie să avem în vedere cu ce îl putem asorta.

În toate modelele, cu efect şi tradiţie

Şi bărbaţii se pot bucura de prezenţa inului în garderoba de vară. Pantaloni lungi sau scurţi, cămăşi, cu sau fără mânecă, având cât mai multe buzunare pentru a fi practice, sunt decât câteva dintre croielile acestei veri. Şi la ştrand puteţi purta maiouţe, fuste sau pantaloni scurţi din croieli fluide. „Pentru concediile la mare, în vogă sunt cămăşuţele fără mânecă, fustele petrecute sau pantalonii trei sferturi“, a precizat Ilinca Butucea. Ţesăturile sunt uşoare, răcoroase, plăcute şi din ele se poate croi orice. Pentru că verile se anunţă din ce în ce mai călduroase, specialiştii în creaţie vestimentară preconizează că vor reveni în top textilele folosite în trecut: pânza topită şi caşmirul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS