Picnicul, preferat restaurantului

Autori


Restaurante? Nimeni nu mai vrea să audă de ele în lunile de vară, când toată lumea se fereşte de locurile închise şi încearcă să facă orice pentru a simţi o adiere de vânt.

Putem spune adio prânzurilor tradiţionale servite la masă între patru pereţi, acasă sau la restaurant. Mult mai căutate sunt acum picnicurile alături de prieteni în care să se servească preparate cu un conţinut caloric scăzut. Picnicul, pe lângă faptul că este un moment de evadare în mijlocul naturii, este o ocazie extrem de plăcută de socializare, de a te bucura de compania grupului de prieteni. Doar 10,2 la sută dintre oameni preferă să ia cina în doi la restaurant. Cei care par a fi cu adevărat „pasionaţi“ de picnic sunt mai ales tinerii, care sunt fascinaţi de compania grupului de prieteni. Fetele se dovedesc a fi mai tradiţionaliste. 27,9 la sută dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 26 şi 35 de ani preferă să ia masa în familie, în timp ce 71,2 la sută dintre băieţi ar alege oricând prânzul în aer liber.

Preparate pentru picnic comandate on line

Ca să nu mai pierdeţi timpul pregătind dumneavoastră coşul cu preparate pe care să le luaţi atunci când ieşiţi la iarbă verde, acum este posibil să cumpăraţi totul on line, accesând site-ul www.esperya.com. Utilizatorii acestui site au posibilitatea de a alege preparatele pe care le doresc, acesta punând la dispoziţie o gamă variată de produse ce se consumă în general la picnicuri. Comenzile pot fi făcute de orice cetăţean al unei ţări membre a Uniunii Europene, acestea urmând să ajungă la destinaţie, în cele mai sigure condiţii, în 24 de ore.

Potrivit unui studiu realizat de reprezentanţii societăţii Demoskopea, tendinţa achiziţionării on line a tuturor produselor necesare pentru petrecerea unei după-amieze în aer liber la picnic este în continuă creştere, mai ales în condiţiile în care mâncarea şi băuturile propuse sunt de calitate superioară. Sfatul experţilor în domeniu este legat de importanţa cumpărării unor produse proaspete şi de calitate, mai ales în perioadele foarte calde, când metabolismul nostru trebuie să suporte exigenţe şi ritmuri noi faţă de perioada invernală şi, deci, este necesar să-l ajutăm cu mâncăruri care nu îngreunează digestia.


Calitatea alimentelor – extrem de importantă

Picnicul nu mai este de mult sinonim cu un sandviş şi cu o sticlă de suc sau de bere. Masa în aer liber place şi mai mult dacă este deja pregătită. 38 la sută dintre tinerii cu vârsta între 18 şi 25 de ani caută oferte pe internet create de profesionişti în arta culinară care pun la dispoziţie toate ingredientele şi ustensilele necesare organizării unui picnic pe cinste. O mare atenţie este acordată calităţii alimentelor. 58 la sută dintre persoanele interogate au precizat că achiziţionează produse sută la sută naturale, chiar dacă preţul acestora este mai mare decât al celorlalte alimente.

Picnicul – un prilej de a fi alături de prieteni

Masa este considerată un răsfăţ pentru 32,7 la sută dintre respondenţi şi un moment potrivit pentru socializare de 20,1 la sută. Hrana este o simplă necesitate doar pentru 19 la sută dintre persoanele chestionate. Picnicul devine aşadar o ocazie în care se experimentează alte savori decât cele cu care eram obişnuiţi până acum atunci când venea vorba despre servirea mesei în aer liber, dar şi o ocazie de a petrece timpul alături de cei dragi sau de amici. „Pentru multe persoane, masa nu mai este doar răspunsul la o nevoie primară, la necesitatea de a te hrăni, ci reprezintă un moment de plăcere, de gratificare personală, care cel mai adesea este împărţit cu prietenii. Noi îl numim «food entertainment»“, a declarat Gennaro Petretti, director general al firmei Esperya. Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 31 iulie 2007

Actualitate

» Precipitaţii reduse în zonele afectate de secetă extremă
» Tarom, în tăvălugul falselor concursuri cu premii
» Război pe terenuri între mai-marii judeţului

Local

» A murit Patriarhul Teoctist
» Scurte ştiri
» Primarul Văle, din nou în boxa acuzaţilor
» 11 oameni căzuţi în stradă
» Blocul operator al Spitalului Judeţean va fi renovat
» Zece milioane de euro pentru staţia de epurare a Râmnicului
» 80 de ani de la înfiinţarea Armatei Populare Chineze
» Zeci de hectare arse din cauza ţigărilor
» Scurte ştiri
» Medicii nu vor rezidenţiatul la Educaţie
» Locuinţe administrate de Ministerul Sănătăţii
» Despăgubiri pentru culturile calamitate
» Nu se mai stinge Domogledul
» Scurte ştiri
» AVAS ar putea privatiza sau lichida companiile miniere
» Năstase se pricepe la vaci
» Arta negocierii cere sacrificii

Gorj

» Scurte ştiri
» Medicii din Motru nu vor spaţii pentru cabinete din cauza preţului
» Abuzuri ale directorului de la Colegiul Tehnic Mătăsari
» Sculptorii, învinşi de căldură

Sport

» Colţul microbistului
» Juniorii Avram şi Ioniţă împart dreptatea etapa viitoare
» Universitatea, în lupta pentru titlu
» Stroe are încredere în juveţi
» Lupescu vrea oltenii în cupele europene
» Ionuţ Popa cere concentrare cu Craiova
» Născuţi învingători
» Scurte ştiri
» 16 medalii pentru atleţii craioveni
» Probleme cu portarii la CSM Vâlcea
» CS Ostroveni a oprit trofeul
» Costel din Coasta de Fildeş a confirmat
» Terry, cel mai bine plătit din campionatul Angliei
» Fotbalul i-a unit pe şiiţi, suniţi şi kurzi în Irak
» Beckham, făcut star pop de Pele
» Alin Stoica nu are loc în Cupa UEFA
» Fanii îl vor pe Cicinho îl locul lui Chivu
» Turcii i-au subapreciat pe români
» Hagi debutează cu Steaua în Europa

Bani & Afaceri

» Nokia N76

Magazin

» Horoscop
» Scurte ştiri
» Îngheţată cu gust de vin
» Picnicul, preferat restaurantului

Opinii

» Teoctist şi după
» Ştiinţa, de vis!

Top