16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDinţi albi şi sănătoşi

Dinţi albi şi sănătoşi

Tratamentele de albire a dinţilor, periajul corect, dar şi respectarea câtorva reguli privind igiena dentară vă pot garanta un zâmbet strălucitor.

Deseori, doamnele şi domnişoarele caută soluţia privind albirea dinţilor în cabinetele de stomatologie, neştiind că respectarea simplelor reguli de igienă dentară sau periaj le poate garanta un zâmbet irezistibil. Nu trebuie avute în vedere decât câteva aspecte. În timp, obiceiuri precum fumatul, consumul de cafea sau de băuturi carbogazoase produc pete pe smalţul dinţilor, făcându-i să-şi piardă albul natural. Dacă vă gândiţi că paiul vă ajută să evitaţi contactul băuturilor colorate cu dinţii, trebuie să ştiţi că acesta este un mit. Ca să păstraţi strălucirea dinţilor trebuie să eliminaţi aceste obiceiuri nesănătoase şi, mai ales, să vă spălaţi regulat pe dinţi. De asemenea, trebuie ştiut că băuturile răcoritoare carbogazoase şi sucurile de fructe conţin acizi periculoşi pentru smalţul dinţilor dumneavoastră, provocând uneori daune ireversibile. Cea mai bună protecţie împotriva acestor acizi dăunători este saliva. Prin urmare, trebuie să vă menţineţi gura hidratată şi să beţi suficientă apă. Dacă beţi un suc acidulat, mestecaţi o gumă sau o bomboană fără zahăr după aceea, pentru a stimula activitatea glandelor salivare. Pe de altă parte, alţi specialişti din medicina dentară recomandă evitarea consumului de fructe, dulciuri, sucuri acidulate între mese, tocmai pentru a reduce acea aciditate atât de dăunătoare. Tot ei atrag atenţia şi asupra modului de alegere a periuţei. Deseori, se recomandă cele cu peri moi şi cu vârfurile rotunjite, care să se potrivească gurii dumneavoastră. De asemenea, nu trebuie să scăpaţi din vedere nici înlocuirea ei, o dată la două-trei luni, sau chiar mai devreme dacă firele capătă un aspect răsfirat. Nu uitaţi nici de periuţele electrice, care au un efect de curăţare extraordinar. Totuşi, achiziţionarea unui astfel de aparat se face după ce în prealabil v-aţi consultat medicul dentist.

Tratamentul de acasă

Dacă resursele financiare nu vă ajută să vă supuneţi unui tratament de albire a dinţilor în cabinetele specializate, medicii vă recomandă periajul limbii. Deşi ignorat în spălatul pe dinţi, acesta este o cale sigură spre zâmbetul alb, căci, indiferent dacă vă curăţaţi limba cu un instrument special sau cu periuţa de dinţi, amândouă vor ajuta la scăderea numărului de bacterii din gură, ceea ce va contribui şi la o respiraţie mai proaspătă şi, implicit, la albirea danturii. De asemenea, pentru acelaşi zâmbet irezistibil puteţi încerca un tratament derulat pe parcursul a zece zile, care trebuie repetat o dată la trei luni. „După un periaj obişnuit cu pastă de dinţi, continuaţi cu un periaj cu bicarbonat. Clătiţi apoi cu apă oxigenată. Efectul va fi uimitor“, precizează specialiştii în domeniu. Şi, în plus, nu veţi mai fi nevoiţi să optaţi pentru tratamentul de albire a dinţilor, care în România este destul de costisitor.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS