10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Dietă de vedetă

Acum, că vacanţa a sosit, iar proba costumului de baie este în plină desfăşurare, ceva, ceva se mai poate salva chiar şi în ultima clipă.

Dacă nu aveţi chef să urmaţi un regim prea drastic, puteţi arunca o privire asupra „dietei celor cinci factori“, foarte populară şi apreciată printre vedete. Noul regim asigură cam 1.200 de calorii pe zi, iar punctul său central este „numărul magic“ cinci: este suficient să urmaţi cinci reguli „de aur“, timp de două săptămâni, câte cinci zile pe săptămână. Dieta a fost realizată de Harley Pasternak şi are la bază cinci principii. În primul rând, trebuie să luaţi masa de cinci ori pe zi, având grijă să variaţi alimentele. În plus, trebuie să consumaţi alimente bogate în fibre, precum cerealele, fructele, legumele etc. În al treilea rând, optaţi pentru alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea de pui sau peştele. Potrivit celei de-a patra reguli, ar fi bine să vă pregătiţi mâncarea doar pe grătar sau la cuptor. Şi, nu în ultimul rând, eliminaţi toate băuturile alcolice, gazoase sau cu zahăr.

Alimentaţie sănătoasă

De exemplu, în loc să mâncaţi friptură de porc, cu fel de fel de sosuri, cu cartofi prăjiţi şi la desert cu budincă de banane, alegeţi un piept de pui cu garnitură de orez sau legume, iar la desert mâncaţi un măr sau o budincă de vanilie fără zahăr. Dacă preferaţi peştele, atunci puteţi să îl mâncaţi cu orez şi lămâie, iar la sfârşit puteţi savura o portocală. Sau puteţi urma exemplul solistei Alicia Keys sau al actriţei Eva Mendes, şi la micul dejun să mâncaţi un buritto cu bucăţele de curcan şi brânză degresată, la prânz o salată de pui cu roşii, iar la cină o porţie de orez cu pulpe de pui sau curcan, cu sos de roşii. Foarte important este şi să consumaţi multă apă, cel puţin doi litri pe zi. În ceea ce priveşte fructele, acestea trebuie consumate de preferinţă dimineaţa, pentru că zaharurile asimilate dimineaţa sunt cele care asigură energia pentru întreaga zi.

Activitate fizică pentru un corp sănătos

Nu trebuie să neglijaţi nici activitatea fizică. Aceasta, cum era de aşteptat, trebuie efectuată de-a lungul a cinci intervale scurte de timp pe perioada zilei, de exemplu cu o plimbare după masă sau cu orice altă activitate fizică, după bunul-plac, indiferent dacă este vorba de aerobică, fitness, cardiofitness, sală, înot, pilates, yoga, important e ca acestea să fie practicate în mod regulat. Dieta s-a dovedit eficientă pentru că are drept scop accelerarea metabolismului. Consumul de alimente bogate în fibre taie foamea, favorizând apariţia senzaţiei de saţietate, în timp ce alimentele bogate în proteine ajută la creşterea masei musculare. De preferinţă, consumaţi carne albă, mai ales pe timpul verii, deoarece carnea de pui şi cea de  curcan, cu conţinutul lor scăzut de calorii şi cu puterea nutriţională ridicată, sunt alimente ideale pentru a face faţă probei costumului de baie.

Vedetă a la Hollywood

Urmând recomandările lui Harley Pasternak, multe vedete au reuşit să revină în formă. De exemplu, Jessica Simpson a reuşit să dea jos kilogramele acumulate din cauza stresului provocat de divorţ. Printre vedetele de la  Hollywood „vrăjite“ de dieta celor cinci factori se mai află John Mayer şi actriţa Mandy Moore. Şi, dacă v-aţi decis că, orice ar fi, nu vreţi să renunţaţi la spaghete şi dulciuri, staţi liniştiţi, nu sunteţi singuri. Un studiu realizat recent pe un eşantion de 430 de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani, care au urmat cel puţin un regim la viaţa lor, a scos în evidenţă că 34 la sută dintre aceştia au decis că în acest an nu vor face nici un fel de dietă. Motivul este simplu. Pentru 21% dintre ei, o dietă necesită prea mult efort, iar 19% au mărturisit că le este suficient stresul vieţii cotidiene ca să îşi mai bată capul cu alte diete şi să se abţină de la mâncare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS