11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVedete în vacanţă

Vedete în vacanţă


Este vară şi, implicit, vremea vacanţelor, aşa că vedetele de la noi şi-au făcut bagajele şi au pornit în voiaj. Cosmin Seleşi a ales Praga pentru o miniexcursie, iar Ioana Şanta s-a recreat în Barcelona.

 Cosmin Seleşi, alias Bobi din sitcomul „La bloc“, difuzat de Pro TV, şi-a sărbătorit ziua de naştere cum nu şi-a imaginat vreodată că o va face. Îndrăgitul actor s-a trezit la 2.00, a zburat spre Praga şi toată ziua el şi colegii săi din piesa „The Sunshine Play“, veniţi în capitala Cehiei la un festival de teatru, au căutat un loc de cazare.

Alături de Cosmin, în aventura trăită în ziua în care a împlinit 30 de ani a fost şi Izabela Neamţu, colega lui din „The Sunshine Play“ şi interpreta Ameliei din serialul „Om sărac, om bogat“. „A fost una dintre cele mai tari zile de naştere pe care le-am petrecut alături de cineva“, a mărturisit râzând Izabela.

Prima surpriză a zilei a fost un mic dejun foarte special, cu ciorbe şi gulaş. „Cei prezenţi se dregeau deja după o primă noapte de festival, aşa că ne-am conformat şi noi imediat, i-am urat a treia oară «La mulţi ani!» lui Cosmin, fără să bănuim că de fapt aventura e pe cale să înceapă“, îşi aminteşte Izabela. „Organizatorii nu s-au lăsat impresionaţi de bagajele noastre, aşa că ne-au plimbat pe jos prin aproape jumătate de oraş, inclusiv cu tramvaiul şi un trenuleţ cochet care urca muntele din apropiere. Să-l fi văzut pe Cosmin cum trăgea de valiză şi încerca să zâmbească, doar împlinea 30 de ani!“, se amuză ea. „După toată plimbarea, când ne pregăteam de petrecerea lui Cosmin, ne-am dat seama că trebuia să ne mutăm într-un loc mai potrivit decât cel pus la dispoziţie de organizatorii festivalului. Aşa că restul zilei l-am petrecut căutând un hotel“, mai spune Izabela.

Să găseşti câteva camere libere în Praga în plin sezon turistic nu-i tocmai floare la ureche, iar salvarea lui Cosmin şi a colegilor săi a venit de-abia pe seară, după ce au bătut străzile oraşului în lung şi-n lat. „Am reuşit cu ultimele puteri să luăm cina şi să-i mai cântăm o dată «La mulţi ani!» sărbătoritului nostru. Cosmin a scăpat ieftin, am căzut rupţi de oboseală după prima bere“, se amuză Izabela. „Am râs foarte mult de toată povestea asta. Râdem şi acum, nu ştiu câţi oameni se pot lăuda că au cărat bagaje de ziua lor printr-un oraş atât de frumos, pe care însă l-am cucerit până la ultima piatră în zilele următoare“, râde Cosmin Seleşi, care o să-şi ia cu siguranţă revanşa anul viitor.

Ioana Şanta, maraton în Barcelona

În schimb, Ioana Şanta a făcut un maraton în Barcelona. Ştirista Pro TV şi-a petrecut vacanţa în Barcelona, despre care spune că este cel mai vesel oraş pe care l-a văzut vreodată: „În Barcelona nu ai cum să nu râzi, oricât ai fi de trist. Pur şi simplu, te trezeşti râzând pe stradă!“, povesteşte ea. Ioana s-a îndrăgostit atât de tare de Barcelona încât nici nu a simţit că într-o singură zi a mers şase kilometri pe jos. „N-am ştiut încotro s-o apuc, aşa că am luat-o pe jos pe Rambla, apoi am ajuns în Piaţa Cataluniei, Ave Diagonal şi m-am oprit la Sagrada Familia. E o construcţie care te şochează, o catedrală care nu seamănă cu nici o catedrală pe care am văzut-o până acum“, spune Ioana, care preţ de o jumătate de oră nu şi-a putut lua ochii de la capodopera celebrului arhitect Antonio Gaudi. „Sagrada Familia m-a uluit, mi-am dat seama că talentul şi imaginaţia unui om nu au limite“, mărturiseşte Ioana Şanta. Ştirista Pro TV şi-a încheiat maratonul în acelaşi loc de unde a pornit: la statuia lui Columb, care indică drumul spre America. „Asta înseamnă că la anul trebuie să ajung în America!?“, se gândeşte Ioana.

Denis Ştefan, fascinat de caii lipiţani din Viena

Înainte de a începe filmările pentru cea de-a şasea telenovelă pe care MediaPro Pictures o produce pentru Acasă TV, şi actorul Denis Ştefan s-a relaxat câteva zile la Viena.

Protagonistul noii producţii care va fi difuzată Acasă din această toamnă şi-a dorit o vacanţă cât mai activă, într-un oraş încărcat de istorie. Deşi nu a petrecut decât şase zile în Viena, Denis a reuşit să viziteze toate locurile pe care şi le-a propus şi nu au fost deloc puţine. Printre Palatul Schönbrunn, Catedrala Stephansdom (Sfântul Ştefan), Muzeul Artelor Frumoase (Kunsthistorisches Museum), casa – devenită acum şi muzeu – unde a locuit aproape zece ani celebrul artist Friedensreich Hundertwasser, dar şi ansamblul de clădiri refăcut de acesta, Piaţa Eroilor (Hellden Platz) şi toată zona Ring Strasse, Denis a savurat şi deliciile bucătăriei locale, printre care s-a numărat şi renumitul wiener schnitzel.

„M-a impresionat foarte mult tot ce am văzut: Catedrala Sfântul Ştefan, care are peste 800 de ani vechime şi diverse stiluri arhitectonice, având în vedere că etapele construcţiei au durat mai multe secole, Muzeul de Arte Frumoase unde am văzut unele dintre cele mai impresionante lucrări ale lui Caravaggio, Rubens, Rafael, Tizian, sau tot ce am descoperit despre celebrul artist Hundertwasser, care a murit în 2000 şi a fost pictor, arhitect decorator, ecologist. A avut inclusiv o lucrare despre satele săseşti din Transilvania şi a lucrat în Normandia, Noua Zeenlandă, Australia, New York. Ştiam destul de multe lucruri despre el şi munca lui, dar am mai aflat şi alte informaţii interesante, cum ar fi faptul că a desenat timbre, steaguri, a navigat cu propriul vas în toată lumea asemenea lui J.J. Cousteau, cu care a şi fost prieten“, povesteşte Denis.

Pasionat de echitaţie, actorul nu putea rata ocazia de a merge la Şcoala Spaniolă de Călărie. „Totul era aşa cum mă aşteptam aici – clădirea superbă, foarte bine conservată, iar sala interioară de manej arată exact ca în secolul al XVIII-lea, după câte am constatat la Muzeul de Arte, unde se află o pictură cu acel loc“, spune Denis.

După ce a admirat celebrii cai albi lipiţani de aici, Denis şi-a cumpărat o pereche de pinteni şi o pereche de mănuşi de călărie. Întors în Bucureşti, actorul şi-a reluat antrenamentul de călărie în Buftea, cu calul Nilă, iar în curând interpretul lui Codruţ Medalion va relua şi repetiţiile, împreună cu Andreea Pătraşcu, Liana Dragu şi regizorii Iura Luncaşu şi Alex Fotea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS