17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBijuterii inspirate de natură

Bijuterii inspirate de natură

Frumuseţea şi valoarea bijuteriilor din aur cu pietre preţioase se păstrează în timp, acestea fiind permanent „la modă“. Există însă şi în acest domeniu anumite tendinţe, după care creatorii de bijuterii se ghidează. Depinde de fiecare persoană ce stil adoptă.

Flori, plante carnivore, motive reproduse perfect din natură şi mici sculpturi animaliere – acestea sunt tendinţele în care se înscriu în acest sezon bijuteriile „haute couture“. Desenate de cei mai cunoscuţi creatori internaţionali şi realizate de casele de modă de renume, singurul obiectiv al acestor bijuterii este acela de a impresiona.

Imagini pur şi simplu furate din natură şi transpuse în ceea ce apreciază atât de mult doamnele: inele, brăţări, cercei, medalioane sau coliere.

Recent, casa de modă De Grisogno a prezentat la Gstaad un inel cu un rubin de 45 de carate, montat într-un cadru din boboci de trandafiri. Bijuteriile Buccellati, adevărate capodopere în miniatură, au în prim-plan reproducerea universului vegetal. Printre creaţiile acestei case se numără inele şi pandantive de forma ciorchinilor de strugure, mărului sau rodiei.

 

Materiale preţioase combinate cu cele nepreţioase

 

Casa de bijuterii Pomellato a lansat inele din pietre dure care amintesc de universul floral, în timp ce principesa Lucia Odescalchi, fidelă stilului său inimitabil, aduce în plus pietrele preţioase. „Mă las condusă de natură, de elementele sale fundamentale. Sunt îndrăgostită de pietre, de obiecte. Îmi place să le combin într-un mod inedit: opale sau agate cristalizate acoperite de platină, lemnul în combinaţie cu aurul“, a spus Lucia Odescalchi.

Fiammetta De Simone de la omonima casă napoletană, specializată în realizarea bijuteriilor de lux, dezvăluie şi ea că este inspirată de elementele naturii. „Principala noastră sursă de inspiraţie este natura. De aici pornesc creaţiile noastre. Modificăm, alternăm ceea ce găsim în natură. Broşe în formă de fluture, brăţări în forma unor ramuri inspirate de trandafiri sau de forma lianelor, cercei în formă de petală sunt câteva dintre cele mai căutate creaţii ale noastre“, a precizat De Simone.

Diego Percossi Papi, al cărei magazin se află în centrul Romei, are în colecţia sa bijuterii în formă de animale: de la dragoni, unicorni, la cele ale zodiacului. „Analizez nu doar sensibilitatea persoanelor, dar şi «testamentul» psihologic. Cea care alege o bijuterie cu motive florale este o femeie ce oferă siguranţă, liniştitoare. În schimb, o femeie ce alege un animal, un şarpe, spre exemplu, are mai multe feţe, se lasă greu dominată sau supusă“, a menţionat creatorul italian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS