16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOxygen Bistro - un local elegant

Oxygen Bistro – un local elegant

Preparate diverse, atmosferă plăcută, personal puţin cam insistent, în general un local primitor şi modern, acesta ar fi noul Oxygen al Craiovei.

De ceva timp, un nou local şi-a deschis porţile în urbea noastră. Ne propunem să-l vizităm. Ajungem la faţa locului nu mult după ora 22.00. Terasa localului este aproape plină, găsim totuşi o masă liberă şi ne aşezăm. Ne place ce vedem. Mese din sticlă, scaune moderne, care, deşi la prima vedere nu par tocmai confortabile, ajungem să le apreciem după câteva minute de relaxare. Nu lipsesc nici petele de culoare. Ici colo, câte o plantă. Muzică în surdină. O atmosferă plăcută, aşa că ne hotărâm să rămânem.

 

Pentru toate gusturile

 

Nici nu deschidem bine meniul, singurul pe care ni-l înmânează chelneriţa, că ne şi trezim cu aceeaşi prezenţă, agreabilă ce-i drept, lângă noi. Încă nu ne-am hotărât, căci nici nu am avut răzag să trecem în revistă toate preparatele pentru a putea alege ceva. Deloc deranjată, ne părăseşte pentru scurt timp. Trebuie să alegem între diferite paste, tot soiul de sortimente de pizza, fructe de mare, salate cu combinaţii inedite, dar şi preparate culinare de pe la noi: mămăliguţă cu ciulama de pui, şniţel de pui sau de porc pane, aripioare de pui. Alegem o pizza quattro stagioni, o porţie de paste carbonara şi, ca desert, clătite cu dulceaţă de vişine. În timpul ce se scurge după ce ni se ia comanda avem mai mult timp să studiem locaţia. Un loc plăcut pentru o ieşire nocturnă. Asta dacă faci abstracţie de zgomotul pompei de la staţia GPL aflată în vecinătate. Se furişează în gândurile noastre o remarcă, ce-i drept, cârcotaşă: „Păcat de locaţia superbă, elegantă, de bun gust! Dacă ţi-ai putea alege vecinii, ce bine ar fi!“.

Mai aruncăm o privire pe meniul localului, studiem preţurile. Acceptabile, le-am putea califica, nici mai mari, nici mai mici decât cele ale altor restaurante ale urbei, pe care le-am vizitat anterior. Între timp, sosesc şi preparatele comandate. Pizza, într-o prezentare mai deosebită, poate concura la titlul de cea mai bun sortiment gustat până acum. Pastele nu sunt tocmai pe gustul meu, aşa că le refuz, spre îngrijorarea chelneriţei, care mă întreabă: „Nu v-au plăcut?“. Nu vreau s-o dezamăgesc: „Sunt bune, numai că nu corespund gusturilor mele culinare“. Pleacă uşor dezamăgită de remarca mea, lansând totuşi promisiunea că desertul ne va alinta cu siguranţă papilele gustative, lucru care s-a şi întâmplat.

Aşteptare, dulce aşteptare

 

Cum era şi firesc, urmează vizita la toaletă, nu înainte de a-i cere chelneriţei să ne emită factura fiscală. Aflăm poziţia şi pornim în cercetare. Ne atrag atenţia câteva suporturi roz de lumânări, aşezate din loc în loc pe măştile chiuvetelor. Ingenioasă metodă de decorare a toaletei unui restaurant. Modernul, eleganţa, bunul gust sunt prezente şi aici. Nici o bilă neagră la acest capitol. În timp ce ne spălam pe mâini, ajung la noi prin uşa care desparte barul de toaletă câteva replici: „Dă-i bon fiscal“, urmat de „Nu, vrea factură fiscală“, apoi un oftat prelung şi câteva cuvinte pe care ne este greu să le descifrăm. Încheiem „mica expediţie“ şi ne aşezăm la masă, în aşteptarea notei de plată şi a facturii cu pricina. Minutele, multe ce-i drept, se scurg încet. Poate ar fi trebuit să cerem factura cu mult înainte, chiar când ni s-a adus comanda, pentru a scurta lunga aşteptare. Luând partea bună a lucrurilor, trebuie să apreciem emiterea unui astfel de act, o raritate pentru restaurantele urbei noastre. O dată factura ajunsă pe masa noastră, părăsim locaţia cu promisiunea mută că vom reveni şi cu alte ocazii.

Restaurantul Oxygen Bistro

Strada Calea Bucureşti

Preparatele         Pentru toate gusturile

Personalul         Puţin cam insistent

Atmosfera         Plăcută

Preţuri             Accesibile

Toaleta             Curată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU