Ingrediente: 2 linguri unt, la temperatura camerei; 1 cană zahăr; 2 ouă; 2-3 banane pasate; 2 căni făină; 2 linguriţe praf de copt; un vârf de linguriţă bicarbonat; un vârf de linguriţă de sare; 1/2 linguriţă cuişoare; 1/2 linguriţă scorţişoară; nuci şi stafide.
Mod de preparare:
Untul, zahărul şi ouăle se bat până devin o cremă, după care se adaugă şi bananele. Separat, amestecaţi făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scorţişoara şi cuişoarele şi adăugaţi treptat câte o jumătate de cană, pentru a se încorpora bine. La sfârşit, adăugaţi şi nuci pisate şi stafide, dacă doriţi.
Aluatul se bagă la frigider pentru o oră, după care, se pune cu linguriţa în tavă unsă cu unt (sau pe pergament uns cu puţin unt). Se lasă în cuptorul încălzit în prealabil până când devin aurii.