6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFursecuri cu banane

Fursecuri cu banane

Ingrediente: 2 linguri unt, la temperatura camerei; 1 cană zahăr; 2 ouă; 2-3 banane pasate; 2 căni făină; 2 linguriţe praf de copt; un vârf de linguriţă bicarbonat; un vârf de linguriţă de sare; 1/2 linguriţă cuişoare; 1/2 linguriţă scorţişoară; nuci şi stafide.

Mod de preparare:

Untul, zahărul şi ouăle se bat până devin o cremă, după care se adaugă şi bananele. Separat, amestecaţi făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scorţişoara şi cuişoarele şi adăugaţi treptat câte o jumătate de cană, pentru a se încorpora bine. La sfârşit, adăugaţi şi nuci pisate şi stafide, dacă doriţi.

Aluatul se bagă la frigider pentru o oră, după care, se pune cu linguriţa în tavă unsă cu unt (sau pe pergament uns cu puţin unt). Se lasă în cuptorul încălzit în prealabil până când devin aurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS