17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPentru răsfăţul patrupedului

Pentru răsfăţul patrupedului

Căsuţe din burete, colonie, deodorant, zgardă şi lese din piele sunt lucrurile la care visează orice patruped.

Cu puţin timp în urmă, familia dumneavoastră a primit în rândurile sale încă un membru: un căţeluş simpatic. E drept că, din când în când, se transformă într-un insuportabil. De vină este cu siguranţă dorul de mamă care nu-i dă pace şi-l face să scoată, la ceas de noapte, sunetele acelea supărătoare pentru noua sa familie. Şi chiar dacă scâncetul său face să se aprindă lumina în miez de noapte sau să se schimbe tonul vocii stăpânului, care de obicei este caldă, el se simte un căţel iubit şi răsfăţat. Numai ieri a primit cadou o mulţime de lucruri.

Confort şi siguranţă

Nu mai doarme pe scutecul acela aşezat în cutia urâtă. Are acum o căsuţă din burete. Stăpânul său a fost generos când s-a gândit la el, căci la urechiuşele sale a ajuns o sumă care reprezintă preţul noii sale locuinţe. Avea cam multe cifre: 139 de lei. Şi asta nu este nimic. A primit şi un ansamblu climb, Teddy, pentru tocirea gheruţelor (54 de lei). E drept că este mai mult pentru suratele pisici, numai că stăpânul său şi-a dorit un astfel de accesoriu şi pentru el. Să se fi gândit oare mai mult la starea mobilei? Nu mai contează, oricum nu-l mai ispiteşte ca înainte, a gustat din piciorul acela de pat şi nu i-a fost pe plac. Ansamblul climb este mai potrivit pentru el. Şi cadourile nu s-au oprit aici. Pentru că se apropie concediul, micuţul a primit în dar şi o cuşcă de transport. 57,5 lei a fost preţul ei, pentru că este pentru un câine de talie mică, aşa ca el. E o cuşcă specială, autorizată chiar şi pentru călătoriile în afara ţării. O fi ştiut ceva stăpânul său, cine ştie, poate vor merge într-o excursie în afară.
Nu-i va lipsi nimic pe parcursul drumului, oricât de lung ar fi el, căci acolo stau aşezate o perniţă, dar şi un adăpător şi hrănitor. Şi blăniţa sa va mirosi mai bine, căci de acum se va îmbăia cu un şampon special. E şi antiparazitar. Preţul său porneşte de la 4,6 şi poate ajunge la 20,8 lei. Ba, mai mult, va fi dată şi cu colonie cu arome tropicale, cu fructe marine. Preţul ei – 16,5 lei. Ba a primit şi un adăpător şi hrănitor la 32 de lei. Şi pentru plimbările din jurul blocului are ceva special: o zgardă din piele de la Ferplast, la 25,2 lei. Costul lor poate ajunge însă până la 48,6 lei. Asortat la ea are şi o lesă din piele, tot de la Ferplast, la 37 de lei. Pentru ieşirile în parc, un controler la 75 de lei ar fi tocmai potrivit. Erau şi botniţe, a auzit din discuţia purtată de stăpânul său cu ai casei. Cele din piele, la 62 de lei, cele din metal, la 44,5, iar cele din nailon – la 4,7 lei. Dar ce folos, nu-i sunt necesare, căci nu este un căţel rău şi nici nu va deveni.

Jucării şi mâncare

A primit în dar şi câţiva parteneri de joacă. Sunt tare cuminţi şi nu protestează atunci când latră la ei. Are în colecţie o raţă la 15 lei, un purceluş la nouă lei, un iepuraş din pluş la 15 lei, o minge la 2,8 lei, dar şi un os din plastic la 0,5 lei. Prin plasele cu lucrurile sale a găsit, căutând în joacă, şi o pereche de chiloţei. Mai aveau preţul pe ei, opt lei. Pentru sezonul rece, o hăinuţă cu glugă, la 23 de lei, dar şi alt model de hăinuţă, la 22 de lei, stăteau frumos împachetate, înainte ca gheruţele lui să rămână încurcate în material. După încercări repetate a învins. O mâncare bună, servită din castronul de inox antiderapant, aflat la reducere în această perioadă (2,2 lei), constând din biscuiţi markios, la 16,90 lei kilogramul, sau un cârnăcior special pentru câini, la 4,5 lei, şi, de ce nu, un salam la 6,3 lei. Ar gusta şi o ureche uscată de porc sau de vită la 8,5 lei. S-ar delecta apoi şi cu un castron de snacks de pui sau somon la 8,9 lei punga. S-ar urca apoi în nou gentuţă de transport (81de lei) şi ar pleca într-o plimbare scurtă, nu înainte de a-şi aranja părul cu peria cea nouă de la Oster, şase lei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU