10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să ne alegem costumul de baie

Cum să ne alegem costumul de baie

Alegerea unui costum de baie este o adevărată problemă pentru doamnele preocupate de felul în care vor arăta pe plajă.

În zilele noastre ne confruntăm cu o adevărată modă a costumelor de baie şi, astfel, achiziţionarea unuia devine extrem de importantă. Regula fundamentală atunci când porniţi în căutarea costumului perfect este să ştiţi ce vreţi să cumpăraţi. Modelele destinate pentru un antrenament în piscină sunt diferite de cele care se poartă la plajă. Cele din prima categorie sunt dintr-o singură bucată şi realizate astfel încât să ofere rapiditate la înot. Cele create pentru vacanţele la mare sunt concepute pentru a oferi confort, elasticitate şi, de ce nu, eleganţă. De asemenea, trebuie să ştiţi cât de mult doriţi să vă bronzaţi sau dacă doriţi sau nu să atrageţi atenţia pe plajă şi, de ce nu, trebuie să vă hotărâţi asupra sumei de bani pe care sunteţi dispuse să o cheltuiţi pentru achiziţionarea accesoriului indispensabil pentru o vacanţă la malul mării.

Sfaturi de început

În ziua în care vă cumpăraţi costumul, purtaţi un slip tanga, astfel, în momentul în care îl veţi proba, nu veţi vedea altă linie a slipului şi vă veţi da mai bine seama cum vă stă. Este bine ca, atunci când porniţi în „marea căutare“, să fiţi puţin bronzată deoarece veţi avea o imagine mai apropiată de cum veţi arăta pe plajă. Alt lucru de care ar trebui să ţineţi cont este că perioada ideală pentru cumpărarea costumului este cea de la începutul sezonului. Nu aşteptaţi reducerile pentru că, pe lângă faptul că va trebui să faceţi faţă aglomeraţiei din magazine, este  posibil să nu mai aveţi prea multe opţiuni.

Alegeţi culoarea care vă avantajează!

Culoarea costumului de baie trebuie aleasă şi în funcţie de tipul de piele. Turcoazul şi galbenul sunt culorile care scot cel mai bine în evidenţă pielea bronzată. Cele închise fac, în schimb, ca o piele nebronzată să pară şi mai albă. Costumele roşii sau în alte nuanţe aprinse se potrivesc perfect femeilor cu ten măsliniu. Nu există însă o regulă în alegerea culorii, fiecare doamnă trebuind însă să opteze pentru un costum în culoarea care ştie că o avantajează. 

Modelul potrivit

Datorită multitudinii de modele existente pe piaţă, fiecare femeie are şanse mari de a-şi găsi costumul ce se adaptează perfect propriului corp. Un costum de baie bine ales trebuie să vă scoată în evidenţă formele apetisante şi să vă ascundă micile defecte. Doamnele care au câteva kilograme în plus este indicat să-şi orienteze atenţia asupra costumelor de baie dintr-o singură bucată, care le fac să pară mai suple. Costumele din două piese sunt potrivite persoanelor bine proporţionate, indiferent de statură. În cazul în care posteriorul dumneavoastră este destul de proeminent, un slip cu talie joasă vă poate avantaja. Aveţi grijă însă să nu alegeţi o culoare prea stridentă pentru că în acest caz veţi atrage şi mai mult atenţia asupra a ceea ce vreţi să ascundeţi. Pentru doamnele care doresc să pară mai slabe, cele mai indicate sunt modelele întregi cu dungi, însă în nici un caz cele din materiale într-o singură culoare. În cazul în care doriţi să vă scoateţi în evidenţă corpul, alegeţi un model feminin, de culoare deschisă, care să vă scoată în evidenţă abdomenul plat. Dacă nu sunteţi mulţumite de forma coapselor dumneavoastră, un costum de baie care are ataşată o fustiţă este ideal. În cazul în care aveţi sânii mici, este indicat un sutien cu bureţi sau unul cu demicupă, ale cărui bretele le puteţi ajusta în funcţie de dorinţă. În ceea ce le priveşte pe doamnele cu sânii mari, acestea trebuie să evite sutienele cu bretele tip spaghetă deoarece nu oferă susţinerea necesară.

Atenţie la calitate!

Înainte de a scoate bani din geantă, asiguraţi-vă că achiziţionaţi un costum de calitate. Acesta trebuie să fie realizat dintr-un material elastic rezistent la soare, apă şi sare. Acesta trebuie să adere perfect pe corp, fără însă a-l strânge. Una dintre calităţile esenţiale pe care trebuie să le aibă materialul din care este făcut costumul este aceea de a se usca repede. Finisările trebuie să fie perfecte, aşa că priviţi cu atenţie orice detaliu înainte de a vă întoarce acasă cu noua achiziţie. Asiguraţi-vă că suportul din fier pentru susţinerea cupelor sutienului este protejat la capăt cu plastic.
Cel mai important lucru este însă să vă simţiţi bine în costumul de baie. Nu contează că este la modă, că este adaptat perfect fizicului dumneavoastră sau că este de foarte bună calitate. Dacă nu vă place, este inutil să-l cumpăraţi.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS