17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDieta de 1.800 de calorii

Dieta de 1.800 de calorii

Regimul de 1.800 de calorii este recomandat persoanelor care practică o activitate fizică intensă şi, de asemenea, celor care sunt în perioada de menţinere după un regim de slăbire.

Regimul, recomandat de site-ul www.slabsaugras.ro, vă permite să vă asezonaţi salatele şi crudităţile cu suc de lămâie, carnea şi legumele pot fi sărate, piperul şi chimenul sunt permise. Cafeaua sau ceaiul pot fi consumate cu zahăr.

 

Prima zi

 

Mic dejun (295 de calorii): o cafea sau ceai şi trei pesmeţi – 93 de calorii; un bol de brânză slabă de vaci şi o piersică – 202 calorii.

Gustarea de la ora 10.00 (52 de calorii): un măr.

Prânz (709 calorii): salată de castraveţi (150 g) şi un iaurt slab – 56 de calorii, biftec cu ceapă (150 g) şi smântână slabă (10 g) – 264 de calorii, garnitură de cartofi la cuptor (100 g) şi caşcaval ras (15 g) – 166 de calorii, o felie de brânză telemea (30 g) – 102 calorii, o felie de pâine (35 g) – 95 de calorii, un kiwi – 26 de calorii.

Gustarea de la ora 17.00 (15 calorii) – o felie de pepene galben (50 g) – 15 calorii.

Cină (725 de calorii): o ridiche + unt slab (10 g) – 60 de calorii, şuncă presată (150 g) + smântână slabă (10 g) + lămâie – 155 de calorii, garnitură de morcovi cu arpagic înăbuşit (150 g) – 50 de calorii; un iaurt de fructe – 85 de calorii; o felie de pâine – 95 de calorii; o porţie cremă caramel (100 g) – 280 de calorii.

Total: 1.796 de calorii

 

A doua zi

 

Mic dejun (298 de calorii): o cană cu lapte degresat (250 ml) + fulgi de grâu (30 g) – 237 de calorii; o pară – 61 de calorii.

Gustarea de la ora 10.00 (52 de calorii): un măr.

Prânz (689 de calorii): salată verde (100 g) + o linguriţă oţet – 45 de calorii; piept de pui (200 g) + un pahar de vin alb + usturoi + pătrunjel – 175 de calorii; garnitură: orez şi curry (30 g) + unt slab (10 g) – 153 de calorii; o felie de telemea (25 g) – 100 de calorii; o felie de pâine (35 g) – 95 de calorii; o porţie cremă caramel – 120 de calorii.

Gustarea de la ora 17.00: un iaurt de fructe – 85 de calorii

Cina (676 de calorii): un bol de morcovi raşi (100 g) + suc de lămâie – 47 de calorii; omletă cu verdeaţă (două ouă) – 152 de calorii; piure de dovlecei (200 g) + o lingură de smântână 20% grăsime – 146 de calorii; o felie de brânză de oaie (30 g) – 102 calorii; o felie de pâine (35 g) – 95 de calorii; un bol de căpşuni (150 g) + zahăr pudră (20 g) – 134 de calorii.

Total: 1.800 calorii

 

A treia zi

 

Micul dejun (298 de calorii): piept de pasăre (100g) + sare şi piper+ doi pesmeţi + un kiwi – 238 de calorii; o felie de brânză – 60 de calorii.

Gustarea de la ora 10.00 (52 de calorii): o piersică.

Prânz (697 de calorii): salată de roşii (100 g) + o linguriţă de ulei – 67 de calorii; pulpă de pui (150 g) la rotisor cu mirodenii – 225 de calorii; garnitură de spaghete (30 g) + unt slab (10 g) – 146 de calorii; o porţie brânză de vacă sărată (30 g) – 119 calorii; o felie de pâine (35 g) – 95 de calorii; trei-patru caise – 45 de calorii.

Gustarea de la ora 17.00 (52 de calorii): un măr.

Cina (703 calorii): un grapefruit cu zahăr pudră (10 g) – 83 de calorii; peşte la cuptor cu cartofi şi roşii – 210 calorii; garnitură de spanac (200 g) + smântână slabă – 92 de calorii; un iaurt de fructe – 85 de calorii; o felie de pâine – 95 de calorii; salată de fructe proaspete (150 g) – 130 de calorii.

Total: 1.802 calorii

 

A patra zi

 

Mic dejun (303 calorii): o felie de jambon (60 g) + unt slab (10 g) – 198 de calorii; doi pesmeţi + un grapefruit – 105 calorii.

Gustarea de la ora 10.00 (52 calorii): o nectarină

Prânz (687 de calorii): 1/2 pepene galben + 20 ml vin – 82 de calorii; o coastă viţel la grătar (150 g) + suc de lămâie – 168 de calorii; garnitură de mazăre (150 g) + salată verde (100 g) – 117 calorii; un iaurt natur – 45 de calorii; suc de lămâie (două pahare) – 180 de calorii; o felie de pâine (35 g) – 95 de calorii.

Gustarea de la ora 17.00 (61 de calorii): o pară.

Cină (697 de calorii): un bol de varză roşie (100 g) + o linguriţă de ulei şi una de oţet – 120 de calorii; omletă cu ciuperci tăiate mărunt (două ouă) – 172 de calorii; garnitură: conopidă gratinată (10 g) + lapte degresat (50 ml) – 129 de calorii; o felie de brânză de vacă sărată – 119 calorii; o felie de pâine (35 g) – 95 de calorii; un mango – 62 de calorii.

Total – 1.800 de calorii

 

A cincea zi

 

Mic dejun (302 calorii): cafea sau ceai + o felie de pâine + un iaurt slab – 140 de calorii; unt slab (10 g) + dulceaţă la alegere (25 g) – 110 calorii; o piersică – 52 de calorii.

Gustarea de la ora 10.00 ( 52 de calorii): un măr.

Prânz (700 de calorii): sparanghel (200 g) + o lingură de ulei – 152 de calorii; macrou la cuptor (200 g) + mirodenii + suc de lămâie – 135 de calorii; garnitură de cartofi fierţi (100 g) + unt slab (10 g) – 124 de calorii; o felie de brânză – 94 de calorii; o felie de pâine – 95 de calorii; salată de fructe proaspete (100 g) – 100 de calorii.

Gustarea de la ora 17.00 (52 de calorii): o piersică.

Cină (693 de calorii): salată de crudităţi (150 g) + o lingură ulei de floarea-soarelui + lămâie – 165 de calorii; file hering (150 g) + suc de lămâie – 135 de calorii; garnitură de fasole verde (100 g) sote + unt (10 g) – 100 de calorii; o felie de brânză telemea desărată – 78 de calorii; o felie de pâine (35 g) – 95 de calorii; o porţie cremă caramel (100 g) – 120 de calorii.

Total: 1.799 calorii

Planul alimentar se reia pentru următoarele zile, fiind necesare două săptămâni de regim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS