3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDesign cu aer tropical

Design cu aer tropical

Stilul tropical este unul dintre cele mai populare pentru design interior adoptat în prezent. Potrivit site-ului www.ele.ro, acest stil include confort, căldură şi un aer exotic folosind teme din junglă, culori liniştitoare şi elemente texturale naturale. Este un stil atrăgător, proaspăt, cu elemente tradiţionale.

Stilul tropical nu este jungla multicolorată pe care aţi putea-o alege pentru camera unui copil, de exemplu. Mai degrabă poate fi numit minimalism luxuriant, pentru că amestecă multe texturi şi tipare simple cu accesorii supradimensionante.

Motivele comune ale acestui stil includ palmieri stilizaţi, frunze de banan, maimuţe, animale, ratan şi piele. Stilul este, de obicei, utilizat în living şi sufragerii, dar poate fi adaptat pentru dormitoare matrimoniale şi pentru băi.

 

Elemente şi teme

 

Dintre elementele şi temele unei camere decorate în stil tropical, cel mai des folosite sunt următoarele:

– Mobilă tapiţată şi confortabilă;

– Liniile orizontale lungi se adaugă la starea de linişte cu plante şi obiecte de artă.

– Tonurile neutre includ ivoriu, bej, bej închis, maron, auriu şi nuanţe pale de galben. Verdele este, de asemenea, un element major în nuanţe care merg de la verde deschis până la verde închis. Accentele sunt maro, negru şi roşu.

– Mobila dintr-o cameră tropicală este, de obicei, supradimensionată şi aleasă pentru confort şi utilitate. Piesele accent sunt din răchită, bambus, fier şi ratan.

– Materialele folosite sunt uşoare şi luxuriante. Pernele şi scaunele sunt decorate cu elemente din junglă şi frunze.

– Mobila din pardoseală din lemn se potriveşte bine acestui stil. Nuanţele deschise pot fi folosite, dar adăugaţi greutate camerei prin amestecarea cu lemn închis.

– Motivele folosite trebuie să fie de natură tropicală.

– Desenele cu animale sunt predominante într-o cameră tropicală. Puteţi folosi desene cu leoparzi, lei şi elefanţi.

– Plantele mari, în special palmierii, sunt perfecte pentru tema tropicală. Puneţi-le în colţurile camerei şi luminaţi-le din partea de jos.

– Pentru că motivele cu animale sunt suficiente, evitaţi încărcarea camerei cu accesorii.

– Câteva plante mari, lămpi, cărţi şi câteva accesorii alese inteligent sunt, de obicei, de ajuns. Păstraţi spaţiul simplu şi aerisit.

– La ferestre folosiţi bambus.

– Ratanul şi răchita în tonuri naturale adaugă textură camerei.

– Pardoseala poate fi din lemn, cu toate că şi piatra sau ceramica pot fi o alternativă. Accentuaţi cu covoare din materiale naturale.

– Obiectele de artă arată cel mai bine dacă se potrivesc paletei de culori din cameră. Atârnaţi tablouri cu desene de frunze stilizate, palmieri exotici şi animale din junglă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS