20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGreşeli în alegerea vestimentaţiei

Greşeli în alegerea vestimentaţiei

Pentru a fi în pas cu moda trebuie să ştim ce ni se potriveşte, cum să asortăm culorile şi cum să ne alegem accesoriile. Stiliştii ne sfătuiesc să fim atenţi la detalii.

Cu toţii am făcut la un moment dat o alegere greşită în privinţa vestimentaţiei. Am ales o combinaţie care, pe moment, ni  s-a părut potrivită. Am ieşit din casă cu inima îndoită, ne-am întors din drum de două ori şi        ne-am privit în oglindă, dar până la urmă am păşit încrezătoare şi am sperat că ne înşelăm şi că alegerea făcută este bună, nicidecum un fiasco. Nu este o tragedie, se întâmplă şi la case mai mari. Nu de puţine ori răsfoim revistele mondene şi privim cu uimire topul celor mai prost îmbrăcate vedete şi ne întrebăm cum au putut anumite celebrităţi să fie atât de neinspirate atunci când şi-au ales vestimentaţia.
Prima cauză a greşelilor vestimentare constă în faptul că „ne luăm şi noi pentru că şi-au luat şi alţii“. Ne place un anumit obiect vestimentar pe care l-am văzut în vitrina unui magazin sau la altcineva şi ne grăbim să ni-l achiziţionăm şi noi, fără să ne gândim dacă ne stă bine sau nu. Nu întotdeauna ce ne place ni se şi potriveşte. Altă greşeală este atunci când ne achiziţionăm un obiect în urma primului impuls. Un lucru deloc de neglijat îl constituie detaliile. Nu daţi dovadă de superficialitate atunci când plecaţi la cumpărături. În rândurile ce urmează o să trecem în revistă cele mai frecvente greşeli pe care doamnele le comit în modă.

Culori neasortate

Sunt multe culori care ne plac şi ne încântă ochiul. Cu toate astea, trebuie să ştim că sunt culori care se potrivesc doar anumitor tipuri de ten şi, dacă nu respectaţi compatibilitatea dintre acestea, nu veţi obţine efectul dorit.
De ce să ne cumpărăm o rochiţă (sau orice alt obiect vestimentar) doar pentru că ne place foarte mult, dacă nu ne simţim bine în ea? În cazul persoanelor care nu se încadrează în dimensiunile normale, mărimea hainelor este foarte importantă. De multe ori, acestea îşi aleg fie o mărime mai mică şi implicit haina se mulează pe corp şi scoate în evidenţă formele, fie o mărime mai mare, caz în care vor părea şi mai plinuţe.

Încălţăminte neadecvată

Nimic nu strică mai rău o ţinută vestimentară decât o pereche de pantofi neîngrijiţi. Aceştia fie nu se potrivesc cu vestimentaţia, fie sunt neîngrijiţi (murdari sau cu flecurile tocite). Calitate, nu cantitate. Decât să vă cumpăraţi „la grămadă“ trei perechi de pantofi, mai bine una singură, dar de calitate.

Manichiură neîngrijită

Vă înşelaţi dacă vă imaginaţi că manichiura nu are nici o legătură cu moda şi cu imaginea. La fel ca şi încălţămintea, unghiile pot completa cu succes o ţinută vestimentară sau, dimpotrivă, o pot distruge. Nu vă neglijaţi manichiura pentru că, după cum se ştie, ea reprezintă cartea de vizită a unei femei.

Pete neplăcute

Ce poate fi mai neplăcut decât să vi se atragă atenţia sau doar să vi se arunce ocheade pentru că sunteţi pătată sau deodorantul dumneavoastră a lăsat urme pe haine? Evitaţi să purtaţi vara haine strâmte şi închise la culoare pentru că pe acestea se cunoaşte şi cea mai fină pată.

Lenjeria la vedere

Dacă vă cad bretelele de la sutien, dacă banda de susţinere din spate se ridică prea mult sau dacă nu vă place decolteul pe care acesta vi-l face, cu siguranţă nu aţi ales sutienul potrivit. Lenjeria la vedere nu conferă o imaginea prea plăcută şi acest lucru vă aduce bile negre la capitolul vestimentaţie. 

Coafură neglijentă

Un păr neîngrijit, cu vârfurile tocate şi firul despicat pe lungime nu vorbeşte prea frumos despre dumneavoastră. Specialiştii în domeniu recomandă să treceţi prin saloanele de coafură cel puţin o dată la două luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS